Almanya ve Fransa'ya çikolata kaplı kayısı

MALATYA - Malatya’da bir kayısı üreticisi, ürüne ilgiyi artırmak ve talebi canlandırmak amacıyla geliştirdiği 13 farklı çikolatalı kayısıyı Almanya ve Fransa ’ya ihraç etmeye hazırlanıyor. Çikolatalı kestaneden ilham alarak yaklaşık iki yıl önce çikolatalı kayısı üretmeye başlayan Seyfullah Özdemir, yurtiçinde ciddi bir talep görünce, yurtdışına da ihraç etmeye karar verip, Avrupa ülkelerine numuneler göndermeye başladı.
Özdemir, kayısı tüketimini artırmak ve birçok alanda tükettirebilmek için başlattığı çalışma kapsamında ürün patenti aldıklarını belirterek, şimdi ise ürettikleri çikolatalı kayısıyı Almanya ve Fransa’ya ihraç etmeye hazırlandıklarını söyledi. Ürünün kısa sürede büyük ilgi görmesi üzerine yurtdışından üretim için 100 bin liraya değerinde makineler getirttiğini anlatan Özdemir, “Hemen patentini aldım. Ürettiğim 13 çeşit çikolatalı kayısıyı çeşitli ülkelere ihraç etmeye hazırlanıyoruz. Almanya ve Fransa’dan ürün numunesi istediler. Biz de gönderdik” diye konuştu.

‘Türk lokumu kadar ünlenecek’
Ürün yelpazelerini zamanla genişleterek, daha fazla insana ulaşmayı amaçladıklarını dile getiren Seyfullah Özdemir, “Çikolatalı kayısının Türk lokumu kadar ünleneceğine inanıyorum” diyerek, şöyle devam etti: “Lokumla kayısı ezmesini karıştırıp, onu çikolatayla kaplamak için uğraşıyorum. Farklı bir kokusu olan acı kayısı çekirdeğini tatlandırıp, ‘marzipan’ denilen ve Belçika ’da kullanılan bir ürün haline getirmeye çalışacağız. Bu ürün şu anda Belçika’da 120 TL’ye satılıyor. Burada ürünü yarı fiyatına mal edebiliyoruz.” (aa)


    ETİKETLER:

    Almanya

    ,

    Belçika

    ,

    Fransa

    ,

    Malatya