Danet'e Helal Gıda sertifikası

İSTANBUL - Danet, kırmızı et üreticisi kimliğiyle Türkiye’nin ilk helal gıda sertifikasını aldı. Afyonlu kırmızı et üreticisi Danet’in, Gıda ve İhtiyaç Malzemeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) tarafından verilen helal gıda sertifikasını aldığı, dünyada 2 trilyon dolar olarak ifade edilen helal pazarında ihracat odaklı büyümeyi hedeflediği bildirildi. Helal gıda sertifikasının yurt dışında yaşayan Müslümanlara ulaşmayı sağlayacağını belirten Danet Genel Müdürü Sait Uluçay, “Bundan böyle başta Orta Doğu ve Orta Asya bölgesi olmak üzere tüm dünya Müslümanları ve dini hassasiyeti olan tüketiciler için de tercih edilen bir marka olacağız. Sertifikamızı aynı zamanda Dünya Helal Konseyi’nin üyesi olan GİMDES’ten alarak belgemize uluslararası tescil kazandırdık. Amacımız bu sertifika ile uluslararası pazarlara daha kolay girmek ve tutunmak. Bunun dışında üzerinde helal gıda amblemi bulunan ürünlerimiz ile de yurt dışında Türkiye’yi temsil edeceğiz” dedi. (aa)