scorecardresearch.com

Ekmekte az tuz, bol kepek dönemi

Ekmekte az tuz, bol kepek dönemi

Ekmeğin sadece buğday unu, maya, tuz ve su karışımıyla üretilmesini öngören düzenleme dün yürürlüğe girdi. 17 katkı maddesi artık ekmeklerde yer almıyor. Yeni düzenleme ile ekmekteki kepek oranı arttırılarak tuz oranı düşürüldü. Poşetlenmemiş ekmeğin market önlerinde ve vatandaşların direkt temas edebileceği bir biçimde satılmasına izin verilmiyor.
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, yeni düzenlemenin fırıncılara bir maliyeti olmayacağını söyledi. Kepek oranı yüksek ekmeğin sağlık açısından daha faydalı olduğunu belirten Balcı, “Özellikle sindirimi sistemi açısından daha iyi bir ürün olmasının yanında diyabet hastaları için de ideal bir ekmek türüdür” dedi. Yeni dönemde ekmeğin poşetli da ya da poşetsiz satılabileceğini belirten Balcı, “Düzenleme, poşetsiz ekmeğin bakkal ve marketlerin önünde satılmasını engelliyor” dedi.

İŞTE YENİ EKMEK

Ekmeklik undaki kepek oranı yüzde 60 arttı.
Kepek miktarı, 1 Temmuz 2013’ten itibaren 1 yıl öncesine göre en az yüzde 60 arttırılacak.
Ekmekler, lif, protein, vitamin ve mineraller açısından da daha zengin olacak.
Tuz miktarı yüzde 2’den yüzde 1,5’e çekildi, diğer bir deyişle yüzde 25 azaltıldı.
Ambalajsız piyasaya arz edilen ekmeklerin dağıtım ve satışına hijyen şartları getirildi.
Düzenlemede, ekmeğin sadece hijyen koşullarını sağlayan yerlerde piyasaya arz edilmesi, pazar , manav, kasap gibi yerlerde ambalajsız satışa sunulması yasaklandı.

bigPara.com

ETİKETLER:

Türkiye

,

haber

,

Diyabet

,

Protein

,

Pazar

,

Zengin

,

Vitamin

,

ekmek

http://www.radikal.com.tr/113997811399780

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yazılmamış.