İtalyan lüks otomobil üreticisi Maserati krize inat gaza basmaya devam ediyor.
Avrupa
otomotiv
pazarının ancak 2015’te toparlanacağı öngörüsüne rağmen Maserati yatırımı sürdürüp 3 yılda üretim kapasitesini yaklaşık 10 kat arttıracak. Halen yılda yaklaşık 5600 lüks otomobil üreten İtalyan marka 2015’e kadar yeni Quattroporte dışında piyasaya 2 yeni model çıkarıp yılda 50 bin araca ulaşacak. Gelecek yıl Mercedes E serisi ve BMW 5 serisine rakip Ghibli sedanı üretecek Maserati 2014’te ise yeni SUV’u Levante’yi yollara çıkaracak.
Dizeller geliyor
Bu yıl kuruluşunun 100’üncü yılını kutlayan prestijli marka yeni modelleri Fiat’ın 2009’da satın aldığı İtalya’daki Bertone fabrikasında imal edecek. Bu yılın ilk 9 ayında 472 milyon euro kâr elde eden Maserati 2014 sonuna kadar yeni modellere 1.3 milyar euro harcayacak. Uzunluğu 4.9 metreye kadar çıkması beklenen 4 kapılı Ghibli’de 3 litre benzinli ve dizel motorlar da yer alacak. Hacim satışı yaklaşık 400 BG’lik yeni dizel motorlar yapmayı hedefleyen markanın benzinlileri ise Ferrari’den alacağı belirtiliyor. 2014’te pazara çıkacak SUV Levante ise Porsche Cayenne, Audi Q7 gibi araçlara rakip olacak. Halen Quattroporte modeli ile süpersport segmentinin yüzde 21’ine ürün veren marka 2015’e kadar GT serilerinin de devreye alınmasıyla yüzde 100’e çıkacak. Halen dünyada 250’nin üzerinde olan Maserati satış temsilcisi sayısı ise 2015’te 425’e yükselecek.
Türkiye
’de 7 kat artış
Yeni Maserati Quattroporte’nin Nice’deki tanıtımında konuşan FerMas Satış ve Pazarlama Müdürü Ferhat Albayrak yeni modellerle birlikte 2015’te Türkiye’deki satışlarını 200’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Aynı tarihe kadar
Ankara
ve İzmir’de de satış noktası kurulacağını kaydeden Albayrak 2012 sonuna kadar 20, 2013’te 30 adet Maserati satacaklarını dile getirdi. 2005’ten bu yana Türkiye’de 36 adet Quattroporte sattıklarını belirten Albayrak fiyatı yüzde 10 artarak 370 bin eurolara çıkması beklenen yeni modelden ise ilk yılda 10 adet satmayı hedeflediklerini ifade ederken, yeni Ghibli’nin Türkiye fiyatının 200 bin euronun altında olacağını söyledi. Yaklaşık 800 milyon euro harcanarak tamamen yenilenen Quattroporte eskisine göre 20 cm uzadı ve arka alanı oldukça genişledi. Uzun bir aradan sonra araç ‘şoförlü kullanım’ karakterini yeniden ön plana çıkarırken artık 4 çeker sistemine sahip olarak da satılacak.
Maserati üretimini 10'a katlayacak
FerMas Müdürü Albayrak fiyatı 370 bin euro olması beklenen yeni Quattroporte den ilk yıl 10 adet satacaklarını söyledi.
10/12/2012 02:00