Alanya'da şef Serkan'la suşi keyfi

Alanya'da şef Serkan'la suşi keyfi
Alanya'da şef Serkan'la suşi keyfi
Bulaşıkçılıktan suşi şefliğine uzanan yoluyla Serkan Erkılıç zoru başarmak isteyenlere çok iyi bir örnek...
Haber: MÜGE AKGÜN - muge.akgun@radikal.com.tr / Arşivi

Bir yıl kadar önce dünyaca ünlü şeflere Türkiye mutfağını tanıtan bir organizasyonda üç Michelin yıldızlı, yüzyıla damgasını vuran şeflerden biri kabul edilen Joel Robuchon’la tanışan ve ona testi kebabı yapan Serkan Erkılıç’tan söz etmiştim. Serkan yine ne yaptığını, nerede çalıştığını anlatan bir mektup daha yollamış.
Adıyaman Gölbaşı doğumlu, restorancılığa Kuşadası Çin Lokantası'nda bulaşıkçı olarak başlayan Erkılıç, Alanya Okurcalar bölgesinde Litore Resort Spa Hotel’de çalışmaya başlamış. Serkan şimdi 700 kişi kapasitesi, ultra lüks konseptiyle ve alakart olarak Osmanlı mutfağı ve Japon mutfağından örnekler sunan Litore Resort Spa Hotel’in aşçıbaşısı Lokman Arslan ile birlikte misafirlerine unutulmaz lezzetler sunmak için çaba sarf ediyormuş. “Suşilerim çok özel ve çok beğeniliyor, mutlaka bekliyorum” diyor. Güneye, Alanya ve yöresine gidecek olursanız aklınızda bulunsun...

?

?