Avokadolu özel bir sos tarifi: Guacamole

Avokadolu özel bir sos tarifi: Guacamole
Avokadolu özel bir sos tarifi: Guacamole
'Gökkuşağından Lezzetler Kitabı'nın yazarı, bugün ailesiyle beraber İstanbul'da yaşayan Perulu Clara Seren Amram'ın çocukluğundan beri en çok tükettiği ve sevdiği besin avokadoymuş. Kitabındaki ilk tarif de avokadoyla yapılmış Latin mutfağına özel bir sos: Guacamole

AVOKADOYLA YAPILAN BİR LATİN AMERİKA SOSU: GUACAMOLE

MALZEMELER
2 Adet orta boy olgun avokado

1 demet yeşil soğanın ince kıyılmış sapları

3 yemek kaşığı ince doğranmış kırmızı , sarı ve yeşil biber

1 tutam tuz ve karabiber

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Avokadoları çatalla ezin, limon suyu, yağ tuz, biber ve sarımsakla iyice karıştırın. Sonra diğer malzemeleri ilave edin. Eğer isterseniz tüm malzemeleri blenderda çekip pürüzsüz bir sos elde edebilirsiniz.

İster kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine sürer, isterseniz kendi kabuğunun içine koyup servis yapabilirsiniz. Servis yaparken arzu ederseniz üzerine ince kıyılmış kişniş ya da maydanoz ilave edebilirsiniz.