Balıklama dalmalı İstanbul'a

Balıklama dalmalı İstanbul'a
Balıklama dalmalı İstanbul'a
Kasım ayında raflara balık lokantalarını anlatan yeni bir kitap daha çıktı. Gazeteci-yazar Ufuk Kaan Altın İstanbul ve çevresindeki balık lokantalarını dolaşıp izlenimlerini yazmış...
Haber: MÜGE AKGÜN - muge.akgun@radikal.com.tr / Arşivi

RADİKAL - Arnavutköy Mira, Kireçburnu Ali Baba, Tarabya Filiz, Rumelikavağı’nda Limanda, Küçükyalı Çapari, Fenerbahçe Misina, Karaköy Galatalı, Yeşilyurt Fener, Balat Cibalikapı, Gürpınar Kaptan-ı Derya,  Selimpaşa Sofram, Rumeli Feneri Barınak, Büyükçekmece Balık Osman, Karaburun Dostlar, Balat Sahil gibi İstanbul’un yakından uzağa dört bir yanından balık restoranları...
Gazetecilik yaparken hobisini mesleğe çevirip gastronomi dünyasına geçiş yapan Ufuk Kaan Altın, ilk iki kitabı 'Benim Güzel Lokantalarım' ve 'Meyhanedeyiz Yine Bu Gece'nin ardından 'Balıklama' ile İstanbul'un derin sularına dalıyor bu kez.
Ufuk Kaan Altın dostları, arkadaşlarıyla beraber İstanbul’un merkezden periferisine dört bir yanından balık lokantaları dolaşıp sohbetler eşliğinde, restoranların öykülerini anlatmış, izlenimlerini yazmış. Ortalama fiyatlarını da vermiş.

Kaan Altın, “İlk iki kitabımda olduğu gibi kısa sürede çok kazanmayı hedefleyenleri, samimiyetsiz bulduklarımı, derdi popülerlik olanları değil sadece dürüstçe işini yapmaya uğraşan lokantaları anlatmak istedim” diyor.

KALANLARI KORUMAK İÇİN... 
Babasının, 70’li yıllarda çifti 2.5 kuruşa aldığı palamutları hatırlarken, soyu tükenmeye yüz tutan balıklar için sitemini, üzüntüsünü de sık sık dile getiriyor: “Lüfer yok, yavrularını bu isimle satıyorlar, denetlenmediği için. Uskumru yok, çiroz yapasın. Yazarın yetişemediği yılların krallarından kılıç zaten yok. Kalkan desen, o kadar az çıkıyor ki fiyatını görüp yanına yaklaşamıyorsun. Her geçen gün bilinçsiz, çoğu zaman kaçak, yasadışı avcılık yüzünden balıklarımızın kökünü kuruttuk neredeyse çoğunu yitirdik ama kalanları korumak için yapılabilecekler hâlâ var.”
Ufuk Kaan Altın’ın yayımcılık dünyasına yeni giren Mylos Kitap’tan çıkan 'Balıklama Dalmalı İstanbul’a kitabını, farklı balık restoranlarını tanımak istiyorsanız edinin derim...