Bodrum'dan baştan çıkaran mektup!

Bodrum'dan baştan çıkaran mektup!
Bodrum'dan baştan çıkaran mektup!
Erenler Sofrası Bodrum'um mutfak geleneğini günümüze taşıyarak yaşatıyor. Bazlamadan otlu gül böreğe, çağlalı enginardan, çilekli ıspanağa favadan oğlak tandıra tam bir bahar sofrası hazırlamışlar....

Erenler Sofrası’ndan insanı baştan çıkaran bir mayıs ayı mektubu geldi…

Bir hatırlayın Bodrum’a neden gidilirdi? Tamam kabul ediyorum gençken hepimiz bir Halikarnas gecesi yaşayalım isterdik, ama ben kendi hesabıma Bodrum’a geldim mi, doğaya çiçeklere denize ve bütün bunların yanında da sızma zeytinin yağına banılmış bazlamalara, buraya özgü o açık renkli fava’ya, ahtapotlara, otlu böreklere, cırık kebabına, oğlak tandıra, mis gibi kokan iğde ağaçlarının altında içilen bir yudum rakı’ya tav olup buralara geldim. Bodrum’un yerlisi eskiden buralara yol daha doğru dürüst gelmemişken, büyük baş hayvan yemezmiş, burada tavuk tabii cırık iken yenir, gündüz dağlara salınan yabani kekikler ile beslenen oğlaklar kuyuda tandır yapılıp yenirmiş. Bence eskiler ağzının tadını da bilirmiş, biz de bilenlerin izini sürdük bu oğlak lezzetini Erenler Sofrasına taşıdık. Her halini denedik en çok fırında bizim masajla aşkla pişirdiğimiz oğlak damağımıza uydu, nefis oldu. Malum oğlak ancak baharda yeniyor, Mayıs ayında menümüze oğlak kebabını da ekledik. Oğlağı ancak bir gün önceden rezervasyon yapanlara servis edebiliyoruz, çünkü bekletmeden yenen oğlak en güzeli.  

Mayıs’ta Bodrum’a geldiğinizde, nereden ithal geldiyse gelen TBone’ları büyük şehirlerde imkanları olmayanlara bırakıp burada Bodrum’lu tadları yüceltmeniz dileğiyle bekliyoruz.

Erenler Sofrası’nın mönüsünde: Zeytinyağlı çağlalı Enginar, Gambilya favası, çilekli ıspanak kavurma, börülce piyazı, fıstıklı kabak, semizotu salatası, şakşuka; köy peyniri ızgara, otlu gül böreği, fırında oğlak, tereyağlı pilav ve mantar sote ve sütlü kadayıf gibi çeşitler var. Kişi başı fiyatı ise içecekler hariç 75 TL

www.erenler-sofrasi.com