Enginar Günleri'ne davetlisiniz

Enginar Günleri'ne davetlisiniz
Enginar Günleri'ne davetlisiniz
Bodrum'da bir mutfak atölyesi gibi çalışan Erenler Sofrası'ndan yeni bir mektup var. Hafta sonu tarladan toplamadan, soymaya ve tabii yemeklerine uzanan 'Enginar Günleri' düzenliyorlar.

“Bahar hafiften biraz geç kalarak nihayet kapı aralığında göründü, e hadi bir Bodrum yapmak zamanı dediğinizi duyar gibiyim. Biz de sizler için 18 -19 Nisan tarihlerinde Enginar günleri düzenledik, ilk gün Selia çiftliğinde ikinci gün bizde Erenler Sofrasında. Bu çok değerli çiçeğin sofralarımızda hak ettiği yeri alabilmesi için bize bin bir emekle bu nimeti sunan ellere bir teşekkür olsun istedik.

Pazar günü önce saat 13.00'te Erenler Sofrası'nda buluşuyoruz, Pazar yürüyüşümüzü de aksatmayalım dedik, hemen arkamızda çok keyifli bir yürüyüş parkurumuz var buradan yürüyerek  2 km mesafedeki enginar tarlasına gideceğiz ve oradan enginarları toplayacağız. Topladığımız enginarları ve Bodrum enginarcılarının bize getirip ayıkladığı enginarlardan pişireceğiz.

Hava güzel olacakmış bahçemizde, enginarcılar tezgahlarını açacaklar arzu eden enginarlarını buradan alabilir, sipariş verip büyük şehirlere gönderebilir, enginar nasıl ayıklanır öğrenebilir.  Pişirenler ocak başında pişirmeyenler bahçede keyif yapacak.
Ders menümüzde; enginarlı pilav, ?zeytinyağlı çağlalı ve çeri domatesli enginar, ?enginar beğendi,? kuzu etli sultani bezelyeli enginar var”.

Pişirme programı kişi başı 70 TL, saat: 13.00

Bu fırsattan istifade güzel bir pazar günü geçirmek isteyenlere enginarlı zeytinyağlı soğuk büfe: 30 TL

Günü uzatalım akşam mangala da kalalım derseniz, kişi başı 45 TL

Rezervasyon: sofra@erenler-sofrasi.com; Tel: 0532 248 24 79




Portakallı Enginar Kalbi ve Mantar

Porsiyon miktarı: 320 g

5 Porsiyon

2 yemek kaşığı (23 g) Becel Zeytinyağlı Margarin

30 adet (450 g) kültür mantarı, ikiye kesilmiş

2 diş (4 g) sarımsak, ikiye kesilmiş

10 adet (500 g) enginar kalbi, ikiye kesilmiş

1 büyük su bardağı (360 ml) su

1 su bardağı (250 ml) taze sıkılmış portakal suyu

6 yemek kaşığı (60 ml) limon suyu

1 yemek kaşığı (12 g) domates salçası

1\2 çay kaşığı (1 g) Becel Tuz

1\2 çay kaşığı (1g) karabiber

 

      Tencerede Becel Zeytinyağlı Margarin’i eritin. Mantarları ilave edin.

      Kısık ateşte yaklaşık 5 dakika soteleyin. Sarımsağı ilave edin ve pişirmeye devam edin.

      Kalan tüm malzemeleri ilave ederek 15-20 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin.

      Pişen sebzeleri süzün. Süzdüğünüz sebze suyunu kaynatarak şurup kıvamına getirin.

      Sebzeleri, şurup kıvamına gelen sosa ilave edin ve hızlıca soteleyerek servis edin.

 

Enerji ve Besin Öğeleri (1 porsiyon)*

Enerji: 121 kcal (%6)

Protein: 6 g  (%9)

Karbonhidrat: 21 g (%6)

Yağ: 3.4 g (%6)

* Hesaplamalar Amerika Birleşik Devletleri Tarım Dairesi Besin Öğeleri Veritabanından (USDA National Nutrient Database for Standard Reference, Release 23 (2010) alınarak yapılmıştır.
Tarifin 1 porsiyonunun, günlük toplam enerji gereksinimi 2200 kcal olan yetişkin, sağlıklı bir birey için Dünya Sağlık Örgütü‘nün besin öğeleri önerilerini karşılama yüzdeleri parantez içinde belirtilmiştir.
İLANDIR