Evde margarin nasıl yapılır?

Evde margarin nasıl yapılır?
Evde margarin nasıl yapılır?
Margarin günümüzde en çok tartışılan besinlerin başında geliyor. Ama içinde tam olarak neler var pek fazla bilinmiyor. İşte merak edenlere basitçe içeriği ve yapımı...

Margarin çeşitli yağların, su, süt veya süt tozu gibi maddelerin karışımından oluşan bir yağdır. Bitkisel margarin, çeşitli bitkisel yağların değişik oranlarda su, yağsız süt ve süt türevleriyle karıştırılmasıyla elde ediliyor. Bitkisel margarin üretiminde ayçiçeği, pamuk, kanola gibi beslenmemizde önemli rolü olan doymamış yağlarca zengin bitkisel yağlar kullanılır. Bu nedenle bitkisel margarinler kolesterol içermez.

Margarinler A ve D gibi yağda çözünen vitaminleri içerir. Bu sayede vücut tarafından üretilemeyen ve dışardan alınması gereken, yağda eriyen bu vitaminlerin hem vücuda alınmasına hem de vücut tarafından kullanılmasına katkı sağlar. Margarin, bu özellikleri ile dengeli beslenme kuralları çerçevesinde rahatlıkla tercih edilebilecek bir yağdır ve evde yapılışı da oldukça doğaldır.
Günümüzde Türkiye’de üretilen margarinler;
• tamamen bitkisel yağ içerir,
• kolesterol içermez,
• trans yağ içermez,
• kase margarinler tıpkı çeşitli sıvı yağlar gibi % 14-17 oranlarında doymuş yağ içerir,
• 10 gramın 54 Kcal enerji verir.

EVDE MARGARİN NASIL YAPILIR?