Günün Çorbası: Ezogelin Çorbası

Günün Çorbası: Ezogelin Çorbası
Günün Çorbası: Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası

Malzemeler

1 kaşık biber salçası
1 yemek kaşığı pul biber
1 adet Knorr Jel Bulyon
1 adet kuru soğan
3 kaşık tereyağ 
2 kaşık tereyağ (üzerine dökmek için)
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı ince bulgur 
6 su bardağı su
½  su bardağı pirinç
2 çay kaşığı karabiber
2 kaşık domates salçası
1 yemek kaşığı nane

Hazırlanışı

İnce ince doğradığınız soğanları, 3 kaşık tereyağında hafifçe pembeleşene kadar kavurun.
Domates salçasını sulandırdıktan sonra soğanlara katın.
Biber salçası ve pul biberi de ilave ederek karıştırın.
6 su bardağı su ve Knorr Jel Bulyon’u  ekleyin ve harlı ateş üzerinde kaynatın.
Su iyice kaynayınca bulgur, kırmızı mercimek, pirinç, karabiberi ilave ederek iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
2 kaşık tereyağı bir tavada ıstın ve köpürünce pul biberi ve naneyi ekleyin.
Çorbanın üzerine yağı gezdirip servis edin.

İLANDIR