Günün Çorbası: Kıymalı ve Fasulyeli Tarhana

Günün Çorbası: Kıymalı ve Fasulyeli Tarhana
Günün Çorbası: Kıymalı ve Fasulyeli Tarhana

Kıymalı Ve Fasulyeli Tarhana Çorbası

Malzemeler

·         150 gr tarhana

·         2 adet Knorr Et Bulyon

·         8 su bardağı su

·         200 gr dana kıyma

·         1 adet soğan

·         2 diş sarımsak

·         2 çorba kaşığı zeytinyağı

·         300 gr taze fasulye

·         1 yemek kaşığı pul biber

·         1 tatlı kaşığı nane

Hazırlanışı

1.    Tencerede zeytinyağı ile soğanı ve sarımsağı kavurduktan sonra fasulyeleri ilave edin.

2.    Kıymayı ilave edin ve rengi değişince pul biberi ekleyin.

3.    6 bardak soğuk suyu kavurduğunuz kıyma ve fasulyelerin içine ilave ettikten sonra Knorr Et Bulyon’ları ekleyin.

4.    2 bardak ılık suyun içerisine 150 gr tarhanayı ekleyin ve yoğun bir sıvı kıvamnına gelinceye kadar karıştırın.

5.    Son olarak hazırladığınız tarhana karışımını, kıymalı karışıma ekleyip kaynayana kadar karıştırın ve kaynadıktan sonra altını kısın.

6.    20 dakika kısık ateşte pişirdiğiniz çorbanızı nane ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İLANDIR

Günün Çorbası: Yayla Çorbası
 

Günün Çorbası: Şehriyeli Tavuk Çorbası


Günün Çorbası: Kremalı Mantar Çorbası


Günün Çorbası: Mercimek Çorbası


Günün Çorbası: Tulum Peynirli Brokoli Çorbası


Günün Çorbası: Kremalı Domates Çorbası


Günün Çorbası: Düğün Çorbası


 

İLANDIR