Günün Çorbası: Patates Pırasa Çorbası

Günün Çorbası: Patates Pırasa Çorbası
Günün Çorbası: Patates Pırasa Çorbası

Patates Pırasa Çorbası

Malzemeler:

·         8 adet pırasa (beyaz kısmı)

·         1 adet Knorr Jel Bulyon

·         8 su bardağı su

·         5 diş sarımsak

·         2 adet orta boy patates

·         2 adet orta boy soğan

·         3 yemek kaşığı sıvıyağ

·         5 sap taze kekik

·         1 adet orta boy kök kereviz

·         2 kaşık doğranmış Frenk soğanı (opsiyonel)


Hazırlanışı

1.    Kabaca doğradığınız pırasaları derin bir kabın içinde suyla iyice yıkayın.

2.    Patatesleri soyun ve suyun içine atın.

3.    Soğanları kabaca doğrayın.

4.    Bir tencerede yağı ısıtıp, kabaca doğradığınız soğanları, pırasayı ve sarımsağı kısık ateşte  soteleyin.

5.    Kabaca doğradığınız patatesleri sotelediğiniz pırasa ve soğan karışımına ekleyip sotelemeye devam edin.

6.    Kabuğunu soyup yıkadığınız kerevizleri sotelenen soğanlara ilave edin.

7.    Soteleme devam ederken Knorr Jel Bulyon’u ekleyin.

8.    8 su bardağı suyu, tencerenin içine ilave edin.

9.    Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirdikten sonra altını kısın ve 15 dakika kısık ateşte pişirin.

10. El blender’ı yardımıyla çorbanızı iyice çekin. Üzerine doğradığınız kekikleri ve frenk soğanlarını ilave ederek servis edin.

Afiyet olsun!
İLANDIR

Günün Çorbası: Kıymalı ve Fasulyeli Tarhana


Günün Çorbası: Yayla Çorbası


Günün Çorbası: Şehriyeli Tavuk Çorbası


Günün Çorbası: Kremalı Mantar Çorbası


Günün Çorbası: Mercimek Çorbası


Günün Çorbası: Tulum Peynirli Brokoli Çorbası


Günün Çorbası: Kremalı Domates Çorbası


Günün Çorbası: Düğün Çorbası