Günün Çorbası: Terbiyeli Tavuk Çorbası

Günün Çorbası: Terbiyeli Tavuk Çorbası
Günün Çorbası: Terbiyeli Tavuk Çorbası

Terbiyeli Tavuk Çorbası

Malzemeler

1 adet tavuk göğsü
½ su bardağı arpa şehriye
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
6 su bardağı su
1 adet Knorr Jel Bulyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı un
1 limon

Hazırlanışı

Tavuk göğsünü uzunlamasına keserek 3 parçaya ayırın ve 3 bardak su içerisinde pişene kadara haşlayın.
Başka bir tencereye arpa şehriye ve sıvı yağı ekleyin ve arpa şehriyeler renk değiştirinceye kadar kavurun
3 bardak suya Knorr Jel Bulyon’u ekleyerek  yavaş yavaş un ve yağ ile karıştırın
Tavuğu pişirdiğiniz 3 bardak suyu da ekleyin.
Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Pişmiş tavukları didikleyin ve çorbaya ilave edin.
Limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
Unu, limon suyunu 1 adet yumurtayı iyice karıştırın ve içine 1 kepçe pişmekte olan tavuk suyundan ekleyin ve karışımı çorbaya ilave edin.
Kaynayana kadar pişirin ve kaynayınca altını kısın.
Kısık ateşte karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
Başka bir tavada 3 kaşık tereyağı ve rendelediğiniz limonun kabuğunu köpürtün ve çorbaya ekleyip servis edin.

İLANDIR

İLANDIR