Günün Çorbası: Yayla Çorbası

Günün Çorbası: Yayla Çorbası
Günün Çorbası: Yayla Çorbası

Yayla Çorbası

Malzemeler:

·         6 bardak su

·         1 adet Knorr Jel Bulyon

·         1 su bardağı pirinç

·         2 yemek kaşığı tereyağı

·         3 yemek kaşığı zeytinyağı

·         1 adet yumurta

·         2 su bardağı yoğurt

·         2 yemek kaşığı un

·         1 yemek kaşığı kuru nane

Hazırlanışı

1.     Pirinci iyice yıkayın ve süzün

2.     Tencereye 6 su bardağı suyu ve Knorr Jel Bulyon’u koyduktan sonra kaynamaya getirin.

3.     Kaynayan su içerisine pirinci ilave edin, altını kısın ve 15 dakika düşük ateşte pirinci pişirin.

4.     Bir kase içerisine 1 yumurta kırın, üzerine 2 yemek kaşığı un ilave edin, ve çatal yardımı ile iyice karıştırın. Üzerine 1 su bardağı yoğurt ilave edin ve tekrar çırpın.

5.     Sudan ve pirinçten bir kepçe alın ve yoğurt, un ve yumurta ile yaptığınız terbiyeye ekleyin ve karıştırın.

6.     Terbiyeyi tencereye ilave edin ve 5 dakika süre ile tekrar pişirin

7.     Tava içerisinde tereyağını eritin,  üzerine kuru nane ilave edin ve hafiçe kavurun. Çorbanın üzerine ekleyerek servis edin.


İLANDIR

Günün Çorbası: Kıymalı ve Fasulyeli Tarhana


Günün Çorbası: Şehriyeli Tavuk Çorbası


Günün Çorbası: Kremalı Mantar Çorbası


Günün Çorbası: Mercimek Çorbası


Günün Çorbası: Tulum Peynirli Brokoli Çorbası


Günün Çorbası: Kremalı Domates Çorbası


Günün Çorbası: Düğün Çorbası