Günün Kahvaltısı: Franbuazlı Muffin

Günün Kahvaltısı: Franbuazlı Muffin
Günün Kahvaltısı: Franbuazlı Muffin
Günün Kahvaltısı: Franbuazlı Muffin

FRAMBUAZLI MUFFİN

İÇİNDEKİLER
Becel Tereyağı Keyfi (100 gr)
Toz şeker – 2/3 su bardağı (130 gr)
Yumurta – 2 adet
Süt – 1/2 su bardağı (120 ml)
Un – 2 su bardağı (260 gr)
Kabartma tozu – 1/2 paket
Frambuaz (150 gr)
Vanilya – 1/2 paket
Becel Tuz

HAZIRLIK AŞAMALARI
Oda sıcaklığında yumuşamış Becel Tereyağı Keyfi ile şekeri bir karıştırma kabına alıp tel çırpıcı ile çırparak karıştırın.
Çırpılmış yumurtaları ekleyip karıştırmayı sürdürün.
Sütü de ilave edip homojen bir karışım haline getirin.
Unu kabartma tozu ile birlikte eleyerek başka bir kaba alın.
İçine şekeri, bir tutam tuzu ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
Kuru malzemelerinizi sıvıların bulunduğu kaba alıp bir spatula ya da tahta kaşık ile homojen hale gelene kadar yavaşça karıştırın.
Frambuazlarınızı hafifçe unlayıp kek karışımınıza ekleyip yavaşça ve kısa süre karıştırın.
Muffin kalıplarınıza çift kat muffin kağıdı yerleştirin.
Kalıpların üstünden bir parmak boşluk kalacak şekilde kek karışımınızı pay edin. 180°C fırında kontrollü olarak yaklaşık 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun!

BESİN DEĞERLERİ
1 Porsiyon 40 g
Enerji 110 kcal
Protein 2,1 g
Yağ 4 g
Karbonhidrat 16,3 g
İLANDIR

Günün Kahvaltısı: Muzlu Pancake


Günün kahvaltısı: Elmalı Crumble Kek


Günün Kahvaltısı: Çikolatalı Krep