Günün Tavuk Yemeği: Fırında Limonlu ve Kekikli Piliç Rosto

Günün Tavuk Yemeği: Fırında Limonlu ve Kekikli Piliç Rosto
Günün Tavuk Yemeği: Fırında Limonlu ve Kekikli Piliç Rosto

FIRINDA LİMONLU VE KEKİKLİ PİLİÇ ROSTO

MALZEMELER

-        1 paket Knorr Baharatlı Sarımsaklı Fırında Tavuk Çeşnisi

-        1 bütün orta boy piliç

-        ½ yemek kaşığı bal

-        4 yemek kaşığı sıvı Becel

-        1 adet Knorr Jel Bulyon

-        2 yemek kaşığı limon suyu

-        2 adet soğan (kabaca doğranmış - iç harcı için )

-        5 dal kekik veya 1 yemek kaşığı kuru kekik

-        2 adet havuç (rendelenmiş - iç harcı için)

-        5 adet brüksel lahanası (ikiye kesilmiş)

-        1 adet kuru soğan (elma dilimi dilimlenmiş)

-        1 havuç (yanlamasına 5 parçaya kesilmiş)

-        5 adet baby patates ( ikiye kesilmiş)

-        1 baş sarımsak (kabuğu ile ortadan ikiye kesilmiş)

HAZIRLANIŞI

1.       Havucu, limonu, ve soğanı bir tavada soteleyin, limon suyu ve Knorr Jel Bulyonu tavaya ilave edin ve  kekiği ekleyin.

2.       Harç malzemelerinin oda sıcaklıgına gelmesini bekleyip pilicin içine doldurun.

3.       Fırın torbasının içerisinde çeşniyi ve Sıvı Becel’i karıştırın.

4.       İçi doldurulmuş pilici fırın torbasına koyup çesninin ve Sıvı Becel’in tüm yüzeyine iyice yayılmasını sağlayın.

5.       Soğanı, brüksel lahanasını, patatesi, havucu ve sarımsağı fırın torbasına yerleştirin.

6.       180 dereceye ayarladığınız fırında 40 dakika bir tarafı, 20 dakika diğer tarafı şeklinde pişirin.

7.       Sıcak şekilde servis edip masada porsiyonlayın.

İLANDIR

Günün Tavuk Yemeği: Kaşarlı Tavuk


Günün Tavuk Yemeği: Rezeneli Mantarlı Tavuk


Günün Tavuk Yemeği: Sebzeli Tavuk But


Günün Tavuk Yemeği: Fırında Kekikli & Susamlı Tavuk Baget


 

İLANDIR