Günün Yemeği: Akdeniz Sebzeli Bulgur Pilavı

Günün Yemeği: Akdeniz Sebzeli Bulgur Pilavı
Günün Yemeği: Akdeniz Sebzeli Bulgur Pilavı
Günün Yemeği: Akdeniz Sebzeli Bulgur Pilavı

Akdeniz Sebzeli Bulgur Pilavı

Malzemeler

• 2 Tablet Knorr Et Bulyon

• 2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur

• 3 Su Bardağı Domates Suyu

• 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

• 2 Yemek Kaşığı Kızartmalık Yağ

• 3 Diş Sarımsak

• 2 Adet Kapya Kırmızı Biber

• 2 Adet Patlıcan

• 2 Adet Kabak

• 1 Adet Kırmızı Soğan (Dilerseniz pırasa da kullanabilirsiniz)

• 1 Tatlı Kaşığı Şeker

• 2 Yemek Kaşığı Taze Fesleğen veya Reyhan

Hazırlanışı 

1. 2 tablet Knorr Et Bulyonu, domates suyunu, şekeri ve sarımsağı derin bir sos kabında el blenderi yardımı ile iyice çekin.

2. Tencereye koyduğunuz kızartma yağı ısınınca sırasıyla küp küp doğradığınız patlıcanları, yarım ay şeklinde doğradığınız soğanı, biberi ve kabağı renk alıncaya kadar hafif kızartın.

3. Ayrı bir tencereye zeytinyağını ekleyin.

4. Bulyonlu domates suyunu ilave edip yüksek ateşte kaynayana kadar bekleyin.

5. Bulguru ve sebzeleri ilave edin.

6. Tencerenin kapağını kapatıp kısık at eşte 15 dakika pişirin.

7. Ateşten alıp 10 dakika dinlendirin.

8. Fesleğenleri ince ince doğrayın.

9. Servis tabağına aldığınız pilavı üzerine fesleğen ekleyerek servis edin.

Afiyet Olsun.
İLANDIR

Günün Yemeği: Midyeli ve Lahanalı İç Pilav


Günün Yemeği: Kavurmalı ve Sebzeli Pilav


Günün Yemeği: Hünkar Beğendi


Günün Yemeği: Otlu Ayran ile Sumaklı Köfteli Pizza