Günün Yemeği: Baget Ekmeğinde Roka Pestolu Knorr Köfte

Günün Yemeği: Baget Ekmeğinde Roka Pestolu Knorr Köfte
Günün Yemeği: Baget Ekmeğinde Roka Pestolu Knorr Köfte

BAGET EKMEĞİNDE ROKA PESTOLU KNORR KÖFTE

MALZEMELER

·         500 gr kıyma( kaburga kısmından çekilmiş döş veya pancetta olarak kasaptan alınabilir).

·         1 kaşık Becel Zeytinyağlı

·         100 gr taze kaşar peyniri (rendelenmiş)

·         1 paket Knorr Köfte Harcı

·         1 çay bardağı su

·         2 adet baget ekmeği

·         10 adet çeri domates

·         ½ demet roka

Roka pesto

·         1 demet roka

·         ½ demet fesleğen

·         50gr antep fıstığı içi

·         2 kaşık zeytinyağı

·         3 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI

1.       Yarım kg kıymayı 1 çay bardağı su ve Knorr Köfte Harcı ile yoğurun ve 20 köfte yapın.

2.       Pesto için tüm malzemeleri derin bir kaba koyun ve el blender yardımı ile iyice çekin.

3.       Hazırladığınız köfteleri seramik veya döküm bir tavada 1 kaşık yağ ile kızartın.

4.       Çeri domatesleri yanlamasına kesin ve bir çöp şişe bir domates bir köfte ve bir roka şeklinde dizin.

5.       Baget ekmeklerini ikiye bölün ve yanlamasına kestikten sonra her iki iç tarafına da pesto sosundan sürün ve hazırladığınız köfte şişlerini içine yerleştirin.

6.       Ince kesilmiş soğanları üzerine serpiştirin ve servis edin.

Afiyet olsun!
İLANDIR

Günün Yemeği: Çanak Köfte


Günün Yemeği: Kaşarlı Antep Fıstıklı Köfte


Günün Yemeği: Fesleğen Soslu Mantarlı ve Brokolili Makarna


Günün Yemeği: Erişteli Patlıcanlı Fırın Makarna