Günün Yemeği: Balkabaklı ve Tulum Peynirli Pilav

Günün Yemeği: Balkabaklı ve Tulum Peynirli Pilav
Günün Yemeği: Balkabaklı ve Tulum Peynirli Pilav
Günün Yemeği: Balkabaklı ve Tulum Peynirli Pilav

BALKABAKLI VE TULUM PEYNİRLİ PİLAV

MALZEMELER

·         2 tablet Knorr Tavuk Bulyon

·         2 su bardağı baldo pirinç

·         3 su bardak sıcak su

·         3 yemek kaşığı Sıvı Becel Zeytinyağlı

·         500 g balkabağı

·         1 yemek kaşığı şeker

·         3 diş sarımsak

·         3 yaprak adaçayı

·         1 çay bardağı kabak çekirdeği

·         1 su bardağı tulum peynir

·         4 dal taze kekik

HAZIRLANIŞI

1.       Geniş bir kaseye koyduğunuz baldo pirincin u¨zerine ılık su ekleyin, içine yarım limon sıkın ve 15 dakika bekletin.

2.       Geniş tabanlı bir pilav tenceresine sıvı Becel’i ekleyin ve pirincinizi tahta kaşık yardımı ile hafifçe yağda çevirin.

3.       Kabuğu soyulmuş ve ku¨p ku¨p kesilmiş balkabaklarını ve doğranmış sarımsağı ilave edin.

4.       Adaçayını elinizle kırıp u¨zerine serpiştirin. Balkabakları renk alınca şekeri ve kabak çekirdeğini ilave edin, 3 dakika kavurun.

5.       Tavadakilerin yarısını başka bir kaba alıp tavada kalanların u¨zerine yıkayıp süzdu¨ğu¨nu¨z pirinci ekleyin.

6.       2 tablet Knorr Tavuk Bulyon’u 3 su bardağı sıcak suda eritip tencereye ilave edin.

7.       Kısık ateşte 20 dakika pişirmeye bırakın.

8.       Altını kapattıktan sonra kapağını açmadan 5 dakika dinlendirin.

9.       Pilavınızı servis tabağında u¨zerine ayırdığınız balkabakları ve kabak çekirdeklerini serpiştirerek servis edin. İsteğe göre tulum peyniri ve taze kekik ekleyin.

Afiyet olsun...
İLANDIR

Günün Yemeği: Orman Kebabı


Günün Yemeği: Tavuklu Bamya Çorbası


Günün Yemeği: Lebeniye Çorbası


Günün Yemeği: Şipsi Çorbası