Günün Yemeği: Beşamel Soslu Ispanak ve Peynirli Fırın Makarna

Günün Yemeği: Beşamel Soslu Ispanak ve Peynirli Fırın Makarna
Günün Yemeği: Beşamel Soslu Ispanak ve Peynirli Fırın Makarna

Beşamel Soslu Ispanak ve Peynirli Fırın Makarna

Malzemeler

·         1 paket Knorr Beşamel Sos

·         750 ml. süt

·         250 gr. kalın spaghetti (bucatini) fırın makarnası

·         2 su bardağı rendelenmiş beyaz peyniri

·         ½ kg ıspanak

·         1 adet soğan

·         2 diş sarımsak

·         1 yemek kaşığı tereyağı

·         ½ çay kaşığı muskat rendesi

·         1 yemek kaşığı margarin

 

Hazırlanışı

1.       Tereyağını sos tavasında eritin. Ezilmiş sarımsak ve küp doğranmış soğanları ekleyin. 5 dakika boyunca orta ateşte kavurun.

2.       Yıkanmış ve kıyılmış ıspanakları ekleyip, iyice kavurun.

3.       Tavaya 750 ml. soğuk süt ve Knorr Beşamel Sosu ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.

4.       Kaynadıktan sonra 5 dakika boyunca kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin ve muskat rendesini ilave edin.

5.       Haşlayıp, süzdüğünüz fırın makarnayı sos ile harmanlayın. Margarinle dibini yağladığınız cam fırın kabına alın. Üzerine kaşar rendesini serpiştirin. 180 derecelik fırında üzeri altın rengi oluncaya dek pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!

İLANDIR 

Günün Yemeği: Mantarlı Fırın Makarna


Günün Yemeği: Perde Pilavı


Günün Yemeği: Pancarlı ve Lor Peynirli Bulgur Pilavı


Günün Yemeği: Karidesli, Mısırlı ve Safranlı Pilav


Günün Yemeği: Kavrulmuş Şehriyeli Beyaz Pilav


Günün Yemeği: Kırmızı Biberli Arpa Şehriye Pilavı