Günün Yemeği: Bolonez Soslu Kıymalı Cevizli Erişte

Günün Yemeği: Bolonez Soslu Kıymalı Cevizli Erişte
Günün Yemeği: Bolonez Soslu Kıymalı Cevizli Erişte
Günün Yemeği: Bolonez Soslu Kıymalı Cevizli Erişte

BOLONEZ SOSLU KIYMALI CEVİZLİ ERİŞTE
MALZEMELER

·         1 paket Knorr Bolonez Makarna Sosu

·         375 ml. su

·         250 gr. erişte

·         200 gr. az yağlı dana kıyma

·         1 adet soğan

·         1 diş sarımsak

·         1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz

·         1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

·         1 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI

1.       Teflon bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.

2.       Ezilmiş sarımsak ve küp doğranmış soğanı ilave edip 5 dakika orta ateşte soteleyin.

3.       Kıymayı ilave edip rengi dönünceye kadar pişirin.

4.       Tavaya 375 ml. soğuk suyu ve Knorr Bolonez Makarna Sosu’nu ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin.

5.       Kaynadıktan sonra altını kısarak, arada bir karıştırarak 5 dakika boyunca pişirmeye devam edin.

6.       Dişe gelir kıvamda haşlayıp, süzdüğünüz makarnayı sosla karıştırın.

7.       Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dövülmüş ceviz içlerini ekleyip, sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!
İLANDIR

Günün Yemeği: Tavuklu, Mısırlı ve Zerdeçallı Pilav


Günün Yemeği: Yeşil Mercimekli Otlu Pilav


Günün Yemeği: Sarımsak Soslu Erişte


"Günün Yemeği: Tavuklu, Sebzeli ve Fıstıklı Pilav"