Günün Yemeği: Deniz Mahsüllü Pilav

Günün Yemeği: Deniz Mahsüllü Pilav
Günün Yemeği: Deniz Mahsüllü Pilav
Günün Yemeği: Deniz Mahsüllü Pilav

Deniz Mahsüllü Pilav

Malzemeler

• 2 Tablet Knorr Tavuk Bulyon

• 2 Su Bardağı Baldo Pirinç

• 3 Su Bardağı Sıcak Su

• 3 Yemek Kaşığı Sıvı Becel Zeytinyağlı

• 1 Kase Doğranmış Kırmızı Lahana

• 2 Adet Kırmızı Soğan

• 3 Diş Sarımsak

• 400g Midye İçi

• 250g Karides Eti

• 500g Kabuklu Midye(opsiyonel)

• 500g Kılçıksız Balık Fileto

• 1 Adet Limon

• 2 Yemek Kaşığı Beyaz Şarap

• 2 Yemek Kaşığı Doğranmış Dereotu

• 2 Yemek Kaşığı Doğramış Maydanoz

• 1 Tatı Kaşığı Tarçın

• 1 Yemek Kaşığı Karabiber

Hazırlanışı

1. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine sıvı Becel’i ekleyin.

2. Uzunlamasına kesilmiş soğanları pembeleşinceye kadar pişirin.

3. Kabuklu midyeleri tencereye atıp ağızl arı açılana kadar soğan ve sarımsakla kavurun; şarabı ilave edin.

4. Ağızları açılmış yani pişmiş olan midyeleri büyük bir süzgeçli kaşıkla kenara alıp ılık bir

ortamda bekletin.

5. Aynı tencereye ince doğranmış lahanaları ekleyip 2 dakika harlı ateşte kavurun.

6. İç midyeleri ilave edip pişirmeye devam edin.

7. Küp kesilmiş fileto balığı ve karidesleri ilave edin.

8. Tarçın ve karabiber ekleyin.

9. Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın.

10. 2 tablet Knorr Tavuk Bulyon’u 3 su bardağı sıcak suda eritip tencereye ilave edin.

11. Limon suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak düşük ateşte 20 dakika pişirin.

12. Ateşin altını kapatıp 10 dakika dinlendirdikten sonra maydanoz ve dereotunu ilave edin.

13. Kenarda bekleyen kabuklu midyeler ile üzerini süsleyin. Limon dilimleri ve tavada ızgara

ettiğiniz yarım sarımsak başı ile servis edin.

Afiyet Olsun.
İLANDIR

Günün Yemeği: Burger Köfte


Günün Yemeği: Otlu Ayran ile Sumaklı Köfteli Pizza


Günün Yemeği: Kaşarlı Antep Fıstıklı Köfte


Günün yemeği: Acı salsa soslu biftek