Günün Yemeği: Fesleğenli Kekikli Salata Sosu ile Portakallı Ton Balığı Salatası

Günün Yemeği: Fesleğenli Kekikli Salata Sosu ile Portakallı Ton Balığı Salatası
Günün Yemeği: Fesleğenli Kekikli Salata Sosu ile Portakallı Ton Balığı Salatası
Günün Yemeği: Fesleğenli Kekikli Salata Sosu ile Portakallı Ton Balığı Salatası

Fesleğenli Kekikli Salata Sosu ile Portakallı Ton Balığı Salatası

Malzemeler

·         100 gr. karışık akdeniz yeşillikleri

·         50 gr. roka

·         180 gr. yağı süzülmüş ton balığı

·         1 adet portakal

·         1 yemek kaşığı kuru üzüm

·         10 adet çekirdeksiz siyah zeytin

·         1 adet halka doğranmış mor soğan

·         10 adet cherry domates

Sos için

·         1 paket Knorr Fesleğenli Kekikli Salata Sosu

·         4 yemek kaşığı su

·         4 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

1.       Derince bir kaba yıkanıp kurutulmuş akdeniz yeşillikleri ve roka alınır.

2.       Yağı süzülmüş ton balığı eklenir

3.       Portakalları soyup, elma dilimi şeklinde dilimleyip, yeşilliklerin üzerine serpin.

4.       Kuru üzümleri ve çekirdeksiz siyah zeytinleri ekleyin.

5.       İnce kıyılmış halka şeklindeki mor soğanlarıda salatanın üzerine ekleyin.

6.       Knorr Fesleğenli ve Kekikli Salata Sosu derince bir kaseye alın.

7.       Üzerine 4 yemek kaşığı su ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırın.  

8.       Servis öncesi sos eklenerek servis edilir.

Afiyet olsun!
İLANDIR