Günün Yemeği: Fırında Sebzeli Köfte

Günün Yemeği: Fırında Sebzeli Köfte
Günün Yemeği: Fırında Sebzeli Köfte

FIRINDA SEBZELİ KÖFTE

MALZEMELER

·         300 g köftelik kıyma

·         200 g kuzu kıyma

·         1 paket Knorr Köfte Harcı

·         1 çay kaşığı pul biber

·         1 çay kaşığı kekik

·         2 patates dilimlenmiş

·         2 patlıcan

·         10 adet mantar

·         2 adet kırmızı biber (üçgen şekilde kesilmiş)

·         Tuz ve karabiber

·         1 paket Knorr Domatesli Makarna Sosu

·         3 bardak su

·         100 g kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI

1.       Kasenin içine 500 g kıymayı bir paket Knorr Köfte Harcı’nı ve bir buçuk çay bardağı suyu koyup harç kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Dinlenmesi için buzdolabına yerleştirin.

2.       20 dakika dolapta beklettikten sonra, harcı çıkarın ve köfte haline getirin.Yağsız bir tavada, şekillendirdiğiniz köftelerin iki tarafını da hafifçe kızartın.

3.       Daha sonra aynı tavada sebzeleri kızartın.

4.       Seramik veya fırına girebilecek bir fırın kabına köfteleri ve sebzeleri dizin.

5.       Sebzeleri kızarttığınız tavaya içine 1 ¼ su bardağı soğuk suyu ve 1 paket Knorr Domatesli Makarna Sosu’nu ilave edin. Sosu kaynayana kadar karıştırın.

6.       Sos hazırlanınca köftelerin olduğu fırın kabına döküp üzerine peyniri, kekik ve pul biberi serpiştirin.

7.       200 dereceye ayarladığınız fırında 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun...
İLANDIR