Günün Yemeği: Fırında Sebzeli Makarna Güveci

Günün Yemeği: Fırında Sebzeli Makarna Güveci
Günün Yemeği: Fırında Sebzeli Makarna Güveci
Günün Yemeği: Fırında Sebzeli Makarna Güveci

FIRINDA SEBZELİ MAKARNA GÜVECİ
MALZEMELER

·         ½ paket burgu makarna

·         1 yemek kaşığı zeytinyağı

·         1 tatlı kaşığı tuz

·         1 paket Knorr Beşamel Sos (sosu için)

·         ½ lt süt (sosu için)

·         1 su bardağı rende kaşar (sosu için)

·         1 adet domates (harcı için)

·         1 adet kuru soğan (harcı için)

·         2 adet sivri biber (harcı için)

·         3 diş sarımsak (harcı için)

·         5 adet mantar (harcı için)

·         4 adet taze soğan (harcı için)

·         2 yemek kaşığı Sıvı Becel Pratik margarin (harcı için)

·         1 tatlı kaşığı karabiber (harcı için)

·         Bir miktar tuz (harcı için)

HAZIRLANIŞI

1.       Makarnayı zeytinyağlı ve tuzlu suda haşlayıp süzün ve sıvı margarin ile yağlayın.

2.       Küçük bir tencerede sütü ve Knorr Beşamel Sos'u kısık ateşte karıştırarak pişirin.

3.       Yayvan bir tencerede sıvı Becel Pratik margarini kızdırıp piyazlık doğranmış soğanı ve sarımsağı kavurun.

4.       Soğanlar pembeleşince içine doğranmış sivri biberi, mantarı, taze soğanları ekleyip mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurun. En son tuzu, karabiberi ve doğranmış domatesleri ekleyip bir taşım pişirin.

5.       Harcı, Knorr Beşamel Sos'un yarısını ve yağlanmış makarnayı bir kapta karıştırın ve fırın kabına alın. Üzerine kalan beşamel sosu ve rende kaşarı koyup 200 derece fırında 20-25 dakika pişirip servis yapın.

Afiyet olsun...
İLANDIR

Günün Yemeği: Bolonez Sos ile Patlıcanlı ve Zeytinli Rigatoni


Günün Yemeği: Fesleğen Soslu Mantarlı ve Brokolili Makarna


Günün Yemeği: Bolonez Soslu Kıymalı Cevizli Erişte


Günün Yemeği: Sarımsak Soslu Erişte