Günün Yemeği: Karidesli, Mısırlı ve Safranlı Pilav

Günün Yemeği: Karidesli, Mısırlı ve Safranlı Pilav
Günün Yemeği: Karidesli, Mısırlı ve Safranlı Pilav

KARİTESLİ, MISIRLI VE SAFRANLI PİLAV

MALZEMELER

·         1 adet Knorr Jel Bulyon

·         2 su bardağı yasemin pirinci

·         3 su bardağı sıcak su

·         3 yemek kaşığı Sıvı Becel Zeytinyağlı

·         400g karides (ayıklanmış)

·         500g jumbo karides (kabuklu) – su¨slemek için

·         1 kase mısır

·         1 adet limon

·         2 diş sarımsak

·         1 adet kuru soğan

·         1 yemek kaşığı karabiber

·         1 çay kaşığı zerdeçal

·         3 adet yeşil meksika biberi

·         2 yemek kaşığı doğranmış dereotu

·         2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

HAZIRLANIŞI

1.       Geniş bir kaseye koyduğunuz pirincin u¨zerine ılık su ekleyin, içine yarım limon sıkın ve 15 dakika bekletin.

2.       15 dakikanın sonunda pirinci bir su¨zgeçe koyup, akan suyu iyice berraklaşıncaya kadar yıkayın.

3.       Geniş tabanlı bir pilav tenceresine sıvı Becel’i ekleyin ve uzunlamasına kesilmiş soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavurun, sarımsağı ekleyin.

4.       Karidesleri tencereye atın ve rengi penbeleşinceye kadar sarımsakla kavurun, kalan limonun suyunu ekleyin.

5.       Karidesleri tencereden alıp başka bir tabağa koyun ve u¨zerini örtu¨n.

6.       Aynı tencereye mısırları ilave edip pişirmeye devam edin.

7.       Mısırlar suyunu bırakınca ince ince doğradığınız acı yeşil biberleri ve yıkanmış pirinci ekleyin.

8.       Pişmiş karidesleri ve karabiberi ekleyip pirinçler ile birlikte 2 dakika harlı ateşte kavurun.

9.       Knorr Jel Bulyon’u 3 su bardağı sıcak suda eritip zerdeçalla beraber tencereye ilave edin.

10.   Tencerenin kapağını kapatın ve du¨şu¨k ateşte 20 dakika pişirin.

11.   Ateşin altını kapatıp 10 dakika dinlendirdikten sonra maydanoz ve dereotunu katın ve kabuklu karidesler ile servis edin.
İLANDIR

 


Günün Yemeği: Perde Pilavı