Günün Yemeği: Kavrulmuş Şehriyeli Beyaz Pilav

Günün Yemeği: Kavrulmuş Şehriyeli Beyaz Pilav
Günün Yemeği: Kavrulmuş Şehriyeli Beyaz Pilav

KAVRULMUŞ ŞEHRİYELİ BEYAZ PİLAV

MALZEMELER

·         1 adet Knorr Jel Bulyon

·         2 su bardağı baldo pirinç

·         1 su bardağı tel şehriye

·         1 limon

·         4 su bardağı sıcak su

·         3 yemek kaşığı Sıvı Becel Zeytinyağlı

·         1 çay kaşığı toz karabiber veya beyaz biber

·         1 çay kaşığı muskat (hint cevizi)

HAZIRLANIŞI

1.       Geniş bir kaseye koyduğunuz baldo pirincin u¨zerine ılık su ekleyin, içine yarım limon sıkın v e 15 dakika bekletin.

2.       15 dakikanın sonunda pirinci bir su¨zgeçe koyup, akan suyu iyice berraklaşıncaya kadar yıkayın.

3.       Geniş tabanlı bir pilav tenceresine sıvı Becel’i ekleyin ve şehriyeleri iyice kavurun.

4.       Şehriyeler kavrulduktan sonra pirinci ekleyin ve pirincinizi tahta kaşık yardımı ile hafifçe yağda çevirin.

5.       Karabiber ve muskatı ekleyin.

6.       1 adet Knorr Jel Bulyon’u 4 bardak sıcak suda eritip tencereye ilave edin.

7.       Kalan yarım limonun suyunu da ekledikten sonra tahta kaşıkla 1 kez karıştırıp kapağını kapatın ve ocağın altını iyice kısın.

8.       20 ila 25 dakika sonra ocağın altını kapatın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.

9.       Sıcak servis edin.

Afiyet olsun...
İLANDIR