Günün Yemeği: Kavurmalı ve Sebzeli Pilav

Günün Yemeği: Kavurmalı ve Sebzeli Pilav
Günün Yemeği: Kavurmalı ve Sebzeli Pilav
Günün Yemeği: Kavurmalı ve Sebzeli Pilav

Kavurmalı ve Sebzeli Pilav

Malzemeler

• 2 Tablet Knorr Et Bulyon

• 2 Bardak Baldo Pirinç

• 3 Bardak Sıcak Su

• 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

• 3 Yemek Kaşığı Tel Şehriye

• 200g Kavurma

• 1 Adet Limon

• 2 Diş Sarımsak

• 1 Adet Kırmızı Soğan

• 1 Demet Ispanak

• 1 Çay Kaşığı Toz Karabiber

Hazırlanışı

1. Geniş bir kaseye koyduğunuz baldo pirincin üzerine ılık su ekleyin, içine yarım limon sıkın v e 15 dakika bekletin.

2. 15 dakikanın sonunda pirinci bir süzgeçe koyup, akan suyu iyice berraklaşıncaya kadar yıkayın.

3. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin.

4. Şehriyeleri tahta kaşık yardımı ile renk alana kadar yağda kavurun.

5. İnce doğradığınız soğanları ve sarımsağı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun.

6. Ufak küpler halinde doğradığınız kavurmayı ilave edin.

7. Kavurmanın üzerine karabiberi ve pirinçleri ekleyin.

8. 2 tablet Knorr Et Bulyon’u 3 su bardağı sıcak suda eritip tencereye ilave edin ve pilavın altını kısarak 20 dakika pişmesini bekleyin.

9. Tencereyi ateşten alın ve kapağını açmadan 10 dakika dinlendirin.

10. İyice yıkadığınız ıspanağı ince ince doğrayın ve sıcak pilavınızın içine tahta kaşıkla yedirip servis edin.

Afiyet Olsun.
İLANDIR