Günün Yemeği: Kekikli Sarımsaklı Dana Antrikot

Günün Yemeği: Kekikli Sarımsaklı Dana Antrikot
Günün Yemeği: Kekikli Sarımsaklı Dana Antrikot
Günün Yemeği: Kekikli Sarımsaklı Dana Antrikot

KEKİKLİ SARIMSAKLI DANA ANTRİKOT
MALZEMELER

·         1 paket Knorr Kekikli Sarımsaklı Et Çeşnisi (Şimdilik yalnızca Migros’ta)

·         1 kg dilimlenmiş ve 1 parmak kalınlığında dövülmüş dana antrikot

·         2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

·         2 orta boy patates

·         1 yemek kaşığı zeytinyağı

·         1 çay kaşığı tuz

·         Karabiber

·         Taze kekik

·         Taze biberiye

HAZIRLANIŞI

1.       Bir kasede bir paket Knorr Kekikli Sarımsaklı Et Çeşnisi’ni, 2 yemek kaşığı (30 ml) ayçiçek yağını ve 2 yemek kaşığı (30 ml) suyu karıştırın.

2.       Dana antrikotu kasede hazırladığınız Knorr Et Çeşnisi sosuna tamamen bulayın. Etleri en az 1 saat buzdolabında bekletin.

3.       Etleri buzdolabında bekletirken patatesleri 3-4 mm kalınlığında dilimleyin.

4.       Sonra isteğe göre yağsız tavada, ızgarada, fırında veya mangalda pişirin.

5.       Fırça yardımıyla tüm patatesleri yağlayıp tuz, karabiber, kekik ve biberiyeyi ekleyin.

6.       Yağlı kağıt ile 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin ve antrikotla beraber servis edin.

Afiyet Olsun!
İLANDIR

Günün Yemeği: Sebzeli Kuzu İncik Tandır


Günün Yemeği: Fırında Dana Şiş


Günün yemeği: Acı salsa soslu biftek


Günün Yemeği: Burger Köfte