Günün Yemeği: Kırmızı Fasülyeli Ve Kişnişli Karalahana Çorbası

Günün Yemeği: Kırmızı Fasülyeli Ve Kişnişli Karalahana Çorbası
Günün Yemeği: Kırmızı Fasülyeli Ve Kişnişli Karalahana Çorbası
Günün Yemeği: Kırmızı Fasülyeli Ve Kişnişli Karalahana Çorbası

Kırmızı Fasülyeli Ve Kişnişli Karalahana Çorbası (Burak Bayraktar’ın Tarifi)

Malzemeler

·         1 demet karalahana

·         1 adet orta boy soğan

·         1 adet Knorr Jel Bulyon

·         1 adet Knorr Acısso

·         1 konserve meksika fasülyesi

·         60 gr terayağı

·         1 bardak ayçiçek yağı

·         50 gr mısır unu

·         10 dal taze kişniş

·         1 tutam pul biber

·         3 bardak su

Hazırlanışı

1.       Lahanaların saplarını ve damarlı bölümlerini kesip yıkadıktan sonra orta boy soğanı ince ince doğrayın.

2.       Orta boy bir tencereye tereyağını ekledikten sonra  soğanları ölünceye kadar kavurun.

3.       Soğanlar kavrulduktan sonra mısır ununu ekleyin ve  hızlıca karıştırarak 1 dakika daha kavurun.

4.       Lahanaları ekleyip kavurmaya devam edin ve sonra  3 bardak su ile karıştırdığınız Knorr Jel Bulyon’u ve  kişnişleri ekleyerek 10 dakika pişirmeye bırakın.

5.       Çorbanız pişerken ayrı bir tavada ayçiçek yağını kızartın ve kırmızı fasülyeleri kızartın.

6.       Çorbanız pişmeye  yakın tuzunu, pul biberini ve Knorr Acısso’yu ekleyip bir blendır yardımıyla çekin.

7.       Blendır yardımıyla çektiğiniz çorbayı kaseye aldıktan sonra kızarttığınız  kırmızı fasülye ve 1 dilim çavdar ekmeği ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!
İLANDIR