Günün Yemeği: Lebeniye Çorbası

Günün Yemeği: Lebeniye Çorbası
Günün Yemeği: Lebeniye Çorbası
Günün Yemeği: Lebeniye Çorbası

Lebeniye Çorbası (Adem Genç’in Tarifi)

Malzemeler

·         100 gr dana kıyma

·         1 su bardağı haşlanmış nohut

·         Yarım su bardağı pirinç

·         1 adet yumurta sarısı

·         200 gr yoğurt

·         2 yemek kaşığı un

·         1 adet soğan

·         1 yemek kaşığı nane

·         1 adet havuç

·         1 dal kereviz sapı

·         50 gr haşlanmış mısır

·         50 gr haşlanmış bezelye

·         1 adet tost ekmegi

·         1 dal taze nane

·         1/4 adet muskat

·         Knorr Sirkeli Ve Sarımsaklı Salata Sosu

Hazırlanışı

1.       Kıymayı tuz, karabiber ve rendelenmiş soğanla yoğurup nohut büyüklügünde hazırlayın ve una buladıktan sonra bir tavada kızartın.

2.       Nohutu ve haşlama suyunu tencerenize koyduktan sonra terbiyenizi hazırlayın.

3.       Yoğurt,un ve yumurta sarısı üzerine çorbadan bir kepçe alıp ekledikten sonra  hızlıca karıştırın.

4.       Terbiye ılıdığı zaman çorbaya ekleyin ve karıştırın.

5.       Köfteleri, sebzeleri ve pirinci ekleyin ve 10 dakika pişirin

6.       1 yemek kaşığı Knorr Sirkeli Ve Sarımsaklı Salata Sosu,tuz ve karabiberi ekleyip ekmek dilimlerini tavada kızartın.

7.       Ekmeklerin üzerine mikserde cekilmiş zeytinyağı taze nane karışımını sürün ve çorba ile birlikte servis edin.

Afiyet olsun!
İLANDIR