Günün Yemeği: Mantarlı Fırın Makarna

Günün Yemeği: Mantarlı Fırın Makarna
Günün Yemeği: Mantarlı Fırın Makarna

Mantarlı Fırın Makarna

Malzemeler

·         1 paket penne makarna

·         2 paket Knorr Mantarlı Makarna Sosu

·         200 gr mantar (4’e bölünmüş)

·         200 gr istiridye mantarı (uzun şeritler halinde kesilmiş)

·         1 soğan (kabaca doğranmış)

·         3 diş sarımsak

·         3 kaşık zeytinyağı veya sıvı yağ

·         4 su bardağı süt

·         100 gr Kars gravyeri veya eski kaşar (rendelenmiş)

·         3 dal taze kekik

Hazırlanışı

1.       1 paket makarnayı haşlamak için büyükçe bir tencereyi  su ile doldurun ve su kaynadıktan sonra 1 kaşık tuz ile makarnaları 7 dakika haşlayın.

2.       Suyun kaynamasını ve makarnaların haşlanmasını beklerken  bir tavayı ısıtın ve sıvı yağı ekleyin.

3.       Soğanı ve sarımsağı yaklaşık 4 dakika soteleyin.

4.       Mantarlarları ekleyin ve 3 dakika kavurun.

5.       Sütü ekleyin ve hemen ardından 2 paket Knorr Mantarlı Makarna Sosu’nu ekleyin.

6.       Tüm malzemeleri arada karıştırırarak, kısık ateşte 10 dakika pişirin.

7.       Fırına dayanıklı bir kabı hafifçe yağlayın ve pişirdiğiniz makarnayı kaba boşaltın.

8.       Üzerine soslu karışımı ilave edin.

9.       Üzerine rendelenmiş kaşarıda serpiştirip 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

10.   Üzerine taze kekik ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

İLANDIR