Günün Yemeği: Midyeli ve Lahanalı İç Pilav

Günün Yemeği: Midyeli ve Lahanalı İç Pilav
Günün Yemeği: Midyeli ve Lahanalı İç Pilav
Günün Yemeği: Midyeli ve Lahanalı İç Pilav

Midyeli ve Lahanalı İç Pilav

Malzemeler

• 1 adet Knorr Jel Bulyon

• 2 Su Bardağı Baldo Pirinç

• 3 Su Bardağı Sıcak Su

• 3 Yemek Kaşığı Sıvı Becel Zeytinyağlı

• 400g İnce Doğranmış Lahana

• 400g Midye İçi

• 500g Kabuklu Midye (opsiyonel)

• 2 Orta Boy Kırmızı Soğan

• 1 Adet Limon

• 2 Yemek Kaşığı Doğranmış Dereotu

• 2 Yemek Kaşığı Doğranmış Maydanoz

• 3 Diş Sarımsak

• 1 Tatlı Kaşığı Tarçın

• 2 Tatlı Kaşığı Karabiber

• 1 Tatlı Kaşığı Sumak

• ½ Limon Kabuğu Rendesi


Malzemeler

1. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine 1 kaşık sıvı Becel’i ekleyin.

2. Uzunlamasına kesilmiş soğanları hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin, ince doğranmış sarımsağı ekleyin.

3. Kabuklu midyeleri tencereye atıp ağızl arı açılana kadar soğan ve sarımsakla

kavurun; 1limonun suyunu ekleyin.

4. Ağızları açılmış yani pişmiş olan midyeleri büyük bir süzgeçli kaşıkla kenara alıp

ılık bir ortamda bekletin.

5. Aynı tencereye lahanaları ekleyip 2 dakika harlı ateşte kavurun.

6. İç midyeleri ilave edip pişirmeye devam edin.

7. Tarçın, karabiber ve sumağı ekleyin.

8. Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın.

9. Knorr Jel Bulyon’u 3 su bardağı sıcak sui le karıştırıp tencereye ilave

edin.

10. Tencerenin kapağını kapatın ve düşük ateşte 20 dakika pişirin.

11. Ateşin altını kapatıp 10 dakika dinlendirdikten sonra pilavınıza kenara ayırdığınız kabuklu midyeleri, maydanozu ve dereotunu ekleyin.

12. Pilavınıza rendelenmiş limon kabuğu serperek servis edin.

Afiyet Olsun!
İLANDIR

Günün Yemeği: Kavurmalı ve Sebzeli Pilav


Günün Yemeği: Hünkar Beğendi


Günün Yemeği: Kekikli Sarımsaklı Dana Antrikot


Günün Yemeği: Fırında Dana Şiş