Günün Yemeği: Pancarlı ve Lor Peynirli Bulgur Pilavı

Günün Yemeği: Pancarlı ve Lor Peynirli Bulgur Pilavı
Günün Yemeği: Pancarlı ve Lor Peynirli Bulgur Pilavı

PANCARLI VE LOR PEYNİRLİ BULGUR PİLAVI

MALZEMELER

·         1 adet Knorr Jel Bulyon

·         1 yemek kaşığı Knorr Acısso

·         2 su bardağı pilavlık bulgur

·         2 yemek kaşığı Sıvı Becel Zeytinyağlı

·         3 su bardağı şalgam suyu

·         1 kase pancar turşusu

·         1 adet soğan

·         3 diş sarımsak

·         1 çay bardağı doğranmış maydanoz

·         200g taze lor peyniri

HAZIRLANIŞI

1.       Geniş tabanlı bir pilav tenceresine sıvı Becel’i ekleyin.

2.       İnce ince doğradığınız soğanı ve sarımsağı yağda soteleyin.

3.       Pancar turşularını küp küp doğrayın.

4.       Sotelediğiniz soğan ve sarımsağa pancarları ekleyip hafifçe kızarmasını sağlayın.

5.       Ayrı bir tencerede 3 bardak şalgam suyuna Acısso’yu ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.

6.       Kaynadıktan sonra Knorr Jel Bulyon’u ilave edip iyice karıştırın.

7.       Bulguru ve bulyonlu şalgam suyunu pilav tencerenize ekleyin ve tencerenin altını kısıp kapağını kapatın.

8.       Kısık ateşte 15 dakika pişirdiğiniz pilavı 10 dakika dinlendirip lor peyniri ve doğranmış maydanoz ile servis edin.

Afiyet olsun...
İLANDIR


İLANDIR