Günün Yemeği: Pastırmalı ve Bezelyeli Pilav

Günün Yemeği: Pastırmalı ve Bezelyeli Pilav
Günün Yemeği: Pastırmalı ve Bezelyeli Pilav

PASTIRMALI VE BEZELYELİ PİLAV

MALZEMELER

·         2 tablet Knorr Et Bulyon

·         2 su bardağı baldo pirinç

·         3 su bardağı sıcak su

·         3 yemek kaşığı Sıvı Becel Zeytinyağlı

·         200 gr pastırma (çemenli)

·         200 gr bezelye

·         1/2 adet limon

·         1 demet taze nane

·         2 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI

1.       Geniş bir kaseye koyduğunuz baldo pirincin u¨zerine ılık su ekleyin, içine yarım limon sıkın ve 15 dakika bekletin.

2.       15 dakikanın sonunda pirinci bir su¨zgeçe koyup, akan suyu iyice berraklaşıncaya kadar yıkayın.

3.       Pastırmalardan 8 dilimi ayırın ve gerisini çemeni ile ince ince doğrayın.

4.       Geniş tabanlı bir pilav tenceresine sıvı Becel’i ekleyin ve pastırmaları tahta kaşık yardımı ile 2 dakika kavurun.

5.       İnce ince doğradığınız sarımsağı ilave edin.

6.       Bezelyeleri tencereye boşaltın ve hemen ardından pirinci ekleyin.

7.       2 tablet Knorr Et Bulyon’u 3 su bardağı sıcak suda eritip tencereye ilave edin.

8.       Du¨şu¨k ateşte kapağı kapalı bir şekilde 20 dakika pişirdiğiniz pilavı ateşten alın ve kapağını açmadan 10 dakika dinlendirin.

9.       İnce kıydığınız taze naneyi pilava tahta bir kaşık yardımı ile iyice yedirin ve ayırdığınız pastırmaları u¨zerine serpiştirip servis edin.

Afiyet olsun...
İLANDIR

İLANDIR