Günün Yemeği: Sebzeli (Şakşukalı) Bulgur Pilavı

Günün Yemeği: Sebzeli (Şakşukalı) Bulgur Pilavı
Günün Yemeği: Sebzeli (Şakşukalı) Bulgur Pilavı

SEBZELİ (ŞAKŞUKALI) BULGUR PİLAVI

MALZEMELER

·         1 ader Knorr Jel Bulyon

·         2 su bardağı pilavlık bulgur

·         3 su bardağı domates suyu

·         3 yemek kaşığı Sıvı Becel Zeytinyağlı

·         2 yemek kaşığı kızartma yağı

·         1 yemek kaşığı Knorr Acısso

·         3 diş sarımsak

·         2 adet kapya kırmızı biber

·         2 adet patlıcan

·         2 adet kabak

·         1 adet patates

·         1 adet kırmızı soğan

·         1 tatlı kaşığı şeker

·         2 yemek kaşığı maydanoz

·         2 yemek kaşığı dereotu

HAZIRLANIŞI

1.       Knorr Jel Bulyon'u, domates suyunu, şekeri, Knorr Acısso’yu ve sarımsağı derin bir sos kabında el blenderi yardımı ile iyice karıştırın.

2.       Tencereye koyduğunuz kızartma yağı ısınınca sırasıyla ku¨p ku¨p doğradığınız patatesleri ve sonra patlıcanları, soğanı, biberi ve kabağı kızartın.  Birazını sonrasında pilavınızın u¨zerini su¨slemek için kenara ayırın.

3.       Farklı bir tencereye sıvı Becel ile beraber bulyonlu domates suyunu ekleyin ve kaynayana kadar pişirin.

4.       Bulguru kaynamakta olan bulyonlu domates suyuna ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika pişirin.

5.       Ateşi kapatıp 10 dakika dinlendirin.

6.       Maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın.

7.       Servis tabağına aldığınız pilavın u¨zerine domates sosu ile karıştırdığınız kızarmış sebzeleri ilave edin ve ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ile servis edin.

Afiyet olsun...
İLANDIR

İLANDIR