Günün Yemeği: Tavuklu Bamya Çorbası

Günün Yemeği: Tavuklu Bamya Çorbası
Günün Yemeği: Tavuklu Bamya Çorbası
Günün Yemeği: Tavuklu Bamya Çorbası

Tavuklu Bamya Çorbası (Ahmet Aykın’ın Tarifi)

Malzemeler

·         100 g kuru bamya

·         200 g tavuk kalça

·         2 adet orta boy soğan

·         2 diş sarımsak

·         1 yemek kaşığı domates salçası

·         2 yemek kaşığı tereyağı

·         1 adet limon

·         1 adet Knorr Jel Bulyon

·         1 lt su

·         10 dal maydanoz

·         Tuz

·         Karabiber

Hazırlanışı

1. Kuru bamyaları iplerinden ayırın ve  suya bir çay kaşığı tuz ve biraz limon suyu ekleyerek haşlayın.

2. Derin bir tencerede kuşbaşı doğranmış tavuk etleri yağ ile soteleyin. Sırayla yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve salça ekleyerek sotelemeye devam edin.

3. Haşlandıktan sonra bamyaları süzün ve  1lt sıcak su ve 1 adet Knorr Jel Bulyon ile beraber tencereye ilave edin.

4. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra 20 dakika kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişirin.

5. Sarımsak, zeytinyağı ve maydanoz karışımını ekmeklerin üzerine sürün  ve fırına verin.

6. Çorbayı ince kıyılmış maydanozlarla süsledikten sonra fırınlanmış ekmekler ile servis edin.

Afiyet olsun!
İLANDIR

Günün Yemeği: Şipsi Çorbası


Günün Yemeği: Lebeniye Çorbası


Günün Yemeği: Kırmızı Fasülyeli Ve Kişnişli Karalahana Çorbası


Günün Yemeği: Sarımsak Soslu Erişte