Günün Yemeği: Tavuklu, Mısırlı ve Zerdeçallı Pilav

Günün Yemeği: Tavuklu, Mısırlı ve Zerdeçallı Pilav
Günün Yemeği: Tavuklu, Mısırlı ve Zerdeçallı Pilav
Günün Yemeği: Tavuklu, Mısırlı ve Zerdeçallı Pilav

Tavuklu, Mısırlı ve Zerdeçallı Pilav

Malzemeler

• 1 adet Knorr Jel Bulyon

• 2 Su Bardağı Yasemin Pirinci

• 3 Su Bardağı Sıcak Su

• 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

• 2 Yemek Kaşığı Kızartmalık Yağ

• 400g Tavuk Göğsü

• 1 Çay Bardağı Nişasta

• 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber

• 1 Su Bardağı Mısır

• 2 Adet Kırmızı Kapya Biberi

• 1 Kase Körpe Ispanak

• 1 Adet Kırmızı Soğan

• 2 Yemek Kaşığı Doğranmış Maydanoz

• 3 Diş Sarımsak

• 1 Tatlı Kaşığı Zerdeçal

 

Hazırlanışı

1. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine zeytinyağı ekleyin. Uzunlamasına kesilmiş soğanları ekleyin, hafiften pembeleşinceye kadar pişirin.

2. İnce doğradığınız sarımsağı ekleyin.

3. Ayrı bir tavada nişasta ve kırmızı toz biber karışımına buladığınız şeritler halinde kesilmiş tavukları kızartın ve kenara alın.

4. Mısırı ve kırmızı biberleri sotelenen soğanlara ilave edip pişirmeye devam edin, zerdeçalı ilave edin.

5. Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri

tencereye alın.

6. Kenara aldığınız tavukları ekleyip 2 dakika harlı ateşte çevirin.

7. Knorr Jel Bulyon’u 3 su bardağı sıcak suya ekleyip tencereye ilave edin.

8. Tencerenin kapağını kapatın ve düşük ateşte 20 dakika pişirin.

9. Ateşin altını kapatıp pilavı 10 dakika dinlendirdikten sonra doğranmış maydanoz ve körpe ıspanakla servis edin.

Afiyet Olsun.
İLANDIR

Günün Yemeği: Midyeli ve Lahanalı İç Pilav


Günün Yemeği: Kavurmalı ve Sebzeli Pilav


Günün Yemeği: Hünkar Beğendi


Günün Yemeği: Kekikli Sarımsaklı Dana Antrikot