"Günün Yemeği: Tavuklu, Sebzeli ve Fıstıklı Pilav"

"Günün Yemeği: Tavuklu, Sebzeli ve Fıstıklı Pilav"
"Günün Yemeği: Tavuklu, Sebzeli ve Fıstıklı Pilav"

Tavuklu, Sebzeli ve Fıstıklı Pilav

Malzemeler

• 2 Tablet Knorr Tavuk Bulyon

• 2 Su Bardağı Yasemin Pirinci

• 3 Su Bardağı Sıcak Su

• 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

• 2 Yemek Kaşığı Kizartmalık Yağ

• 1 Adet Küçük Boy Kırmızı Lahana

• 3 Adet Tavuk Göğsü

• 1 Çay Bardağı Mısır Nişastası

• 2 Adet Havuç

• 2 Adet Kapya Kırmızı Biberi

• 1 Adet Kırmızı Soğan

• 1 Kase Körpe Ispanak

• 3 Adet Kırmızı Acı Biber

• Su Bardağı Soyulmuş Yer Fıstığı

• 3 Diş Sarımsak

• 1 Tatlı Kaşığı Taze Zencefil

• 3 Tatlı Kaşığı Tahin

•  Birkaç Tane Kişniş Yaprağı

• 4 Adet Yumurta (opsiyonel)

 

Hazırlanışı

1. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine sıvı B ecel’i ekleyin.

2. Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alıp kavurun.

3. 2 tablet Knorr Tavuk Bulyon’u 3 su bardağı sıcak suda eritip tencereye ilave edin.

4. 15 dakika kısık ateşte pişirin.

5. İnce şeritler halinde kesilmiş tavukları nişastaya bulayın, ayrı bir tavada kızartın ve kenara alın.

6. Wok tavada tahini ve sıvı yağı ısıtın, kokusunu alır almaz rendelenmiş sarımsak ve zencefili ekleyin.

7. Ufak parçalar haline getirilmiş yer fıstıklarını ilave edip 1 dakika kavurun.

8. Soğanları ilave edip karıştırmaya devam edin.

9. Soğanlar yumuşamaya başlayınca sırasıyla uzun şeritler halince doğranmış havuç, lahana ve kapya kırmızı biberleri ekleyin.

10. Tencerede pişen sebze karışımının ortasına kaşığınız yardımı ile bir oluk açıp pişmiş pilavınızı ve tavukları ekleyin.

11. Pilav tahinli sosla kaplanana kadar karıştırmaya devam edin.

12. Üzerinde ince kıyılmış körpe ıspanak, kişniş yaprakları, kırmızı acı biberleri ve orta pişmiş göz yumurta ile servis edin.

 

Afiyet Olsun.
İLANDIR