Karadeniz aklı yine devrede!

Karadeniz aklı yine devrede!
Karadeniz aklı yine devrede!
Türk mutfağının en özgün tatlarının başında pide gelir. Fatih Karadeniz Pidecisi hem et hem de peynirli pide sevenlere ikisini yan yana sunuyor...
Haber: MÜGE AKGÜN - muge.akgun@radikal.com.tr / Arşivi

58 yıldır açıldığı ilk günden beri aynı yerde hizmet veren Fatih Karadeniz Pidecisi heyecanını coşkusunu hiç kaybetmiyor. Hep kendini tazeleyecek yenilikler peşindeler.

Şimdi de ne yardan ne serden vazgeçmeyenler için kavurmalı ve peynirli pidelerini birleştirmişler. Daha doğrusu aynı hamur üstünde yan yana sunuyorlar.


Pidecilerin en güzel yanı günün her saati gidilebilmesi. Fatih Karadeniz Pidecisi, yöresel malzemeler ve doğal yetiştirme yerli besi etinden ürettiği pidelerinde ince doğranan tranç eti, 4 farklı peynir çeşidi ile hazırlanıyormuş.  İki malzemeyle yetinmeyenlere önerileri ise yumurtalı yapmak.

Benim bir pidecide her zaman favorim klasik kıymalı çıtır pidedir. Hele de tarihi taş fırında odun ateşinde pişirse tadı bambaşka olur...