Karaköy'ün tarihi binasında bir lezzet şöleni

Karaköy'ün tarihi binasında bir lezzet şöleni
Karaköy'ün tarihi binasında bir lezzet şöleni
Suvla yaza Karaköy'ün yeni otellerinden Vault'un restoranında üç ünlü şefin hazırladığı yemekler ve onlara eşlik eden şaraplarla merhaba diyor...
Haber: MÜGE AKGÜN - muge.akgun@radikal.com.tr / Arşivi

Suvla artık gelenekselleşen Wine Fine Dine etkinliğini bu kez Karaköy’deki tarihi Sümerbank Binası'nda açılan Vault Hotel’de yapıyor. 1863’de Credit General Ottoman olarak kurulduktan sonra uzun yıllar Sümerbank’a ev sahipliği yapan bina, ünlü mimar Han Tümertekin tarafından restore edilip The House Hotel Vault Karaköy adıyla kısa bir süre önce hizmete girmişti.
Gecenin konseptini yeme-içme yazarı Mehmet Yalçın yapmış. Yemekler ise The House Hotel grubunun ünlü şefleri Arzu Öztürk ile Volkan Çengel ve Mardin’deki Kasr-ı Nehroz butik otelinin şefi Sadık Oflas işbirliğiyle yapılıyor. Yemeklere, Suvla’nın çoğu piyasaya henüz verilmeyen sürprizli ürünleri eşlik ediyor.
Soğuk başlangıç, deniztarağı ceviche, yanındaki incecik kesilmiş enginarlı ve sultanî bezelyeli kuzukulağı salatası, Ege otları yatağı üzerinde ve misket limonlu tereyağ sosu kılıçbalığı ızgara, iç pilav eşliğinde kaya tuzunda dinlendirilmiş oğlak fırın ve ana yemek, tahinli ve cevizli yöre otları üzerinde kenger otlu kuzu sarma…
Yazı bu baştan çıkarıcı yemekler ve onlara eşlik eden Kuntra, Shiraz gibi üzüm cinsleriyle yapılan birbirinden özel şaraplarla karşılamak isteyenler 3 Haziran akşamına şimdiden yerini ayırtsın derim...