Makarna gerçekleri

Makarna gerçekleri
Makarna gerçekleri
Makarnanın şişmanlattığı ve besin değerinin düşük olduğu uzmanlara göre sadece bir efsane. Zararı yok ama faydası çok. İşte yedi maddede makarna gerçekleri...

• Pratiktir 10 dakikada hazırlanabilir. 

• Besleyicidir, ekmeğe göre mineral madde, protein ve lif bakımından daha zengindir.
• Şişmanlatmaz çünkü pişirilmiş makarnanın kalorisi ekmekten yarı yarıya düşüktür, pişirilmiş makarna daha uzun sürede sindirilir, tok ve dinç tutar.
• Yağsızdır. Çok az (%1-1,5 minör yağ bileşenlerini ve yüksek oranda linoleik yağ asidi içerdiğinden kolesterolü düşürücü etkisi vardır.
• Makarnada bulunan kompleks karbonhidratlar kana yavaş karıştığı için tok tutar.
• Kilo vermenize ya da kilonuzu korumanıza yardımcı olur, iştahı azaltır.
• Enerjiyi sabit tutar, şeker, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

Dünya Makarna Günü, Türklerin önerisi
Makarna Kongresi’nde Türk delegasyonu tarafından önerilmiş. 1997 yılında Amerika’da yapılan ikinci toplantıda ise 25 Ekim tarihi Dünya Makarna Günü olarak kabul edilmiş. 10 yıl sonra da yine Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği’nin önerisiyle gün bir haftalık kutlamaya dönüştürülmüş.


BOLONEZ SOSLU FIRIN MAKARNA

MALZEMELER

·         1 adet Knorr Domatesli Makarna Sosu

·         1 ¼ su bardağı soğuk su

·         ½ paket (500 g) fırın makarna (haşlanmış)

·         300 g kıyma

·         3 yemek kaşığı zeytinyağı

·         2 adet havuç (rendelenmiş)

·         2-3 yaprak taze fesleğen (kıyılmış)

·         1 tablet Knorr Et Bulyon

·         1 paket Knorr Beşamel Sos

·         3 su bardağı süt

·         200 g rendelenmiş kaşar

HAZIRLANIŞI

1.       Tavada yağı kızdırıp içine kıymayı ve havucu ilave edin.

2.       Kıyma bıraktığı suyu çekene kadar kavurun.

3.       İçine Knorr Domatesli Makarna Sosunu, Knorr Et Bulyonu, fesleğeni ve soğuk suyu ilave edin.

4.       5 dakika boyunca orta ateşte ara sıra karıştırarak sos kıvamına gelene kadar pişirin.

5.       Haşlanmış makarnanın yarısını pişirdiğiniz sosa ilave edip soğumaya bırakın.

6.       Tencerenin içine 3 bardak soğuk sütü ve 1 paket Knorr Beşamel Sosu’nu ilave edin. Sosu kaynayana kadar karıştırın.

7.       Sos kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 5 dakika boyunca ara sıra karıştırarak pişirin.

8.       Beşamel sosun içerisine peynirin yarısını karıştırıp içine kalan makarnayı ilave edin.

9.       Beşamel soslu makarnayı ikiye ayırıp sıvı margarin ile yağladığınız fırın tepsisine boşaltın ve üzerine bolonez soslu makarnayı ekleyin ve kalan beşamel ve makarna karışımını ekleyin .

10.   Üzerine kalan peyniri serpiştirip, 200 dereceye ısıttığıız fırında 15 dakika pişirin.

Afiyet olsun...
İLANDIR