Makarna şenliğine davetlisiniz

Makarna şenliğine davetlisiniz
Makarna şenliğine davetlisiniz
Taze makarna sevenlere hafta sonu Eataly'de makarna şenliği var. Makarna yapım atölyeleri düzenleniyor meraklısına duyurulur...

Makarna yemeği çok severiz ama taze yapıp hemen yeme geleneği kültürümüzde çok fazla gelişmemiştir. Bir cins taze makarna olan erişte yapılır özellikle Anadolu’da ancak o da kurutulur ve kışlık erzak olarak saklanır. Bir cins makarna olan mantı bile artık çoğunlukla hazır donmuş ya da kurutulmuş satılıyor. Oysa hemen hamur yoğurup yapmak ve haşlayıp sofraya getirmek düşünüldüğü kadar zahmetli değil.

Eataly İstanbul’da İtalyan mutfağının olmazsa olmazı taze makarna yapımı atölyesi düzenleniyor. Bugünden itibaren üç gün boyunca Spaghetti’den Tortellini’ye, Ravioli’den Fettucine’ye birbirinden farklı çeşitlerin nasıl yapıldığını merak eden makarna sevenler Makarna Workshopları ile bu taze lezzetlerin nasıl yapıldığını makarna ustalarından öğrenebilecekler.

27 Mart ve 28 Mart günleirndeki günü taze makarna atölyelerinin ardından 29 Mart Pazar Günü ise Eataly şeflerinin gerçekleştireceği Taze Makarna Gösterisi yapılıyor. Hem oturup taze makarna çeşitlerini tatmak isteyenler hem de taze makarna satın almak isteyenler için üç gün boyunca farklı makarna cinslerinde indirimler de yapılacakmış.

Taze Makarna Workshop
27 Mart Cuma: 15.00-16.30
28 Mart Cumartesi: 15.00-16.30



İLANDIR

BEŞAMEL SOSLU ISPANAK VE PEYNİRLİ FIRIN MAKARNA

MALZEMELER

·         1 paket Knorr Beşamel Sos

·         750 ml. süt

·         250 gr. kalın spaghetti (bucatini) fırın makarnası

·         2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir

·         ½ kg ıspanak

·         1 adet soğan

·         2 diş sarımsak

·         1 yemek kaşığı tereyağ

·         ½ çay kaşığı muskat rendesi

·         1 yemek kaşığı margarin

HAZIRLANIŞI

1.       Tereyağını sos tavasında eritin. Ezilmiş sarımsak ve küp doğranmış soğanları ekleyin. 5 dakika boyunca orta ateşte kavurun.

2.       Yıkanmış ve kıyılmış ıspanakları ekleyip, iyice kavurun.

3.       Tavaya 750 ml. soğuk süt ve Knorr Beşamel Sosu ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.

4.       Kaynadıktan sonra 5 dakika boyunca kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Muskat rendesini ilave edin.

5.       Haşlayıp, süzdüğünüz fırın makarnayı sos ile harmanlayın. Margarinle dibini yağladığınız cam fırın kabına alın. Üzerine kaşar rendesini serpiştirin. 180 derecelik fırında üzeri altın rengi oluncaya dek pişirin. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun...
İLANDIR