Mercimeği fırına veremesek de...

Mercimeği fırına veremesek de...
Mercimeği fırına veremesek de...
Etler ve sebzeler fırında kendi buharında ve suyunda piştiğinde hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı. Ayrıca ısısı ve süresi ayarlandığında altı yandı derdi de yok...
Haber: MÜGE AKGÜN - muge.akgun@radikal.com.tr / Arşivi

Mercimek gibi baklagiller değilse bile etlerin yanı sıra sebzeleri de su koymadan fırında pişirmek en sevdiğim yöntem. Kendi suyunda, buharında pişen ve aynı zamanda kızaran yemeğin tadı bambaşka olur. Zaten bu yüzden de fırın yemekleri her zaman her kültürde baş tacı olmuştur.
Eve konuk mu gelecek bütün tavuklar, kuzu butları fırında yapılır, patatesler fırına atılır, uzun uzun pişirilir. Ancak günümüz koşullarında, çalışsın ya da çalışmasın kadınlar evde oturup fırında yemek yapmak için fazladan en az iki üç saat ayırmak istemiyor.
Son yıllarda kullanımı yaygınlaşan fırın torbaları süreyi kısaltmasının yanı sıra kendi buharında, malzemenin kendi suyunda pişirdiği için yemek çok daha lezzetli oluyor. Hem etler hem de sebzeler için.
Uzmanlara göre taze sebzeleri çabuk pişirmek için parçalara ayırmak, suda haşlamak, kızartmak B ve C vitaminlerinin tamamen kaybolmasına neden oluyor. Bu özellikleri göz önüne alındığında baharatlı sosları, aromaları ekleyip torbada pişirmek sağlıklı görünüyor. Aynı zamanda dar zamanlarda büyük bir kurtarıcı. Fırın tepsisinin kirlenmemesi de bir diğer artısı!
Ancak fırın torbalarını kullanırken dikkat etmemiz gerekli kurallar var. Fırın ısısı 200 C derecinin üzerinde olmayacak. Malzemeler konduktan sonra ağzı kapatılan torba bir kaç yerinden ince bir bıçağın ucuyla delinecek...


PORTAKALLI BADEMLİ TAVUK PİRZOLA
MALZEMELER

· 1 paket Knorr Fesleğenli Kekikli Fırında Tavuk Çeşnisi

· 2 adet portakal

· 1 kg. Kemikli tavuk pirzola

· 1 çay bardağı file iç badem

HAZIRLANIŞI

1. Portakalın kabuğunu rendeleyip kenara alın. Portakalların suyunu çıkararak kuzu pirzola ile birlikte paketten çıkan fırın poşedine koyun. Knorr Fesleğenli Kekikli Tavuk Çeşnisi’ni poşedin içindeki pirzolaların üzerine serpiştirin.

2. Poşedi hafifçe sallayıp, ağzını kapatın. Bir kürdan yardımıyla poşette 3 adet delik açın.

3. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında* yaklaşık 40-50 dakika arası pişirin.

4. Fırından çıkardıktan sonra, torbayı bir makas yardımıyla dikkatlice kesip pirzolaları bir tabağa alın. Üzerine rendelenmiş portakal kabuğu ve yağsız tavada hafifçe kavrulmuş file bademi serpiştirin. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!

*En iyi sonucu almak için fırının alt ve üst ısısına ilaveten turbosunu da çalıştırın.
İLANDIR