O leziz ekmeklerin sırları

O leziz ekmeklerin sırları
O leziz ekmeklerin sırları
Özellikle ekşi mayayla yapılmış ekmekleri çok beğenilen Eataly'de düzenlenen Ekmek Günleri'nde ekmek yapımının incelikleri anlatılıyor.
Haber: MÜGE AKGÜN - muge.akgun@radikal.com.tr / Arşivi

Eataly İstanbul’un en cazip reyonlarından biri fırın bölümüdür. Burada İtalya’nın geleneksel tarifleriyle hazırlanan doğal yollarla mayalanan 35 yıldır aynı ekşi maya ile üretilen Eataly fırının taze ekmekleri insanı mutlaka durdurup kendine baktırır.

İtalya’nın farklı bölgelerinin kendine özel lezzetlere sahip Eataly’nin İtalya’da markalaşmış olan ekmeği Rustik, İtalyancada 8 anlamına gelen ve ekmeğe ismini veren 8 gün boyunca tazeliğini koruyabilen Otto, meşhur Fransız baget ekmeğinin İtalyan dokunuşlarıyla değişiminden oluşan Baguette, Ege’den gelen zeytinler ile üretilen zeytinli ekmeklerin yanı sıra; dana jambon, üzüm, incir, cevizli gibi ekmekler Eataly İstanbul’da üretilen çeşitler arasında.

Eataly İstanbul’da 25 Nisan’da başlayan 10 Mayıs’a dek devam eden Ekmek Günleri süresince hem ekmek yapımının inceliklerini anlatan ‘workshop’lar düzenleniyor hem de ekmek çeşitleri özel indirimlerle sunuluyor.

Workshop detayları ve rezervasyon için; 0212 336 6600 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

 

Rokfor ve Cevizli Baget Ekmek

 

Malzemeler

•500 gr. un

•200 gr. su

•50 gr. zeytinyağı

•1 paket kuru maya

•15 gr. tuz

•100 gr. rokfor

•100 gr. iç ceviz

Hazırlanışı

1.Ceviz ve rokfor hariç tüm malzemeleri elinizle veya ekmek mikserinde iyice karıştırın ve 10 dakika yoğurun.

2.Yoğurduğunuz hamuru streçleyin ve 1 saat, soğuk bir yerde mayalayın.

3.Hamuru çıkarın ve oklava ile 1 parmak kalınlığında açın.

4.Üzerine cevizi ve rokforu serpiştirin ve sarıp yuvarlayarak baget haline getirin.

5.20 dakika da sıcak bir yerde şekil verdikten sonra mayalayın.

6.200 derecelik fırında 20 dakika pişirin, 10 dakika dinlendirip keserek servis edin.

Afiyet olsun!

İLANDIR