Özel tarifli Osmanlı usulü limonata

Özel tarifli Osmanlı usulü limonata
Özel tarifli Osmanlı usulü limonata
Pideleriyle meşhur Fatih Karadeniz Pidecisi'nin ikinci kuşak işletmecisi Mustafa Yazıcı geçen yıl özel bir tarif bularak Osmanlı usulü limonata yapmaya başlamış. İşte tarifi...
Haber: MÜGE AKGÜN - muge.akgun@radikal.com.tr / Arşivi

1957’den beri aynı yerde hizmet veren Fatih Karadeniz Pidecisi tabii ki pideleriyle meşhurdur. Yanına da yayık ayranı verirler. Ancak sağlıklı yaşam trendinin dalga dalga yayılan etkisi olmalı son dönemde ayranın yerini limonata almış.

Fatih Karadeniz Pidecisi’nin ikinci kuşak işletmecisi Mustafa Yazıcı geçen yıl özel bir tarif bularak Osmanlı usulü limonata yapmaya başlamış. Limonata öyle bir beğenilmiş ki artık sadece saf limonata içmeye gelenler bile oluyormuş. Ancak ustalar şekeri biraz abartmış, bir kase yazmışlar tarife ben onu bir su bardağı yapmanızı öneririm. Ama ekşi olur derseniz, iki limon iki portakal yapabilirsiniz...

Ev Yapımı Limonata Tarifi
Malzemeler
• 3 adet limon
• 1 adet portakal
• 1 büyük kase toz şeker
• 2 litre su

Üzeri için
• Nane yaprakları

Hazırlanışı

Limonlar iyice yıkanarak kabukları rendelenir. Üzerlerine şeker dökülüp iyice ovalanır. Daha sonra 2 limon ve 1 portakal ince ince dilimlenir. Limon ve portakal dilimleri şekerli karışıma eklenir ve ovalanır. Ardından 2 litre su eklenerek karıştırılır. Hazırlanan karışım süzgeçten süzülür ve taze nane yaprakları ile süslenir.