Radikal okurları Türkiye'nin en iyi kebapçılarını seçiyor

Radikal okurları Türkiye'nin en iyi kebapçılarını seçiyor
Radikal okurları Türkiye'nin en iyi kebapçılarını seçiyor
Steak'çi furyası karşısında kebap yeniden tahtına oturacak mı? Türkiye'nin her yerinden okurlardan en sevdikleri kebapçı adlarını bekliyorum. Bu kez gurmeler değil, kebap severler seçsin...
Haber: MÜGE AKGÜN - muge.akgun@radikal.com.tr / Arşivi

Bir zamanlar dışarıda et yemek dendiğinde et lokantaları, köfteciler gelirdi. Sonra kebapçılar furyası başladı. Dışarıda yemek neredeyse kebapla özdeşti.

2000’lerden itibaren ise bir yandan fast food zincirleri yaygınlaşırken diğer yandan da Amerikan kültürünün etkisi diyelim, ‘steak’ furyası başladı. Birbiri ardına steak house’lar açılırken, kebapçılar da modern etçilere dönüşmeye başladılar. Büyük baş hayvan çiftlikleri kuruldu, farklı cinsler ithal edildi, büyük yatırımlar yapıldı.

Beş altı yıl kadar önce bu değişim yaşanırken hep içimden “Bunlar gelip geçici modalar biz kebap yemeği severiz, lahmacundan nasıl vazgeçeriz” deyip durdum. Ancak o dönem bir çok kasap kökenli yeni steak house’çular “Gelecekte kebapçıların yerini etçiler alacak çünkü kebap içerdiği yağ oranıyla sağlıklı değil” söylemini yaymaya çalışıyordu.

Benim gönlüm ise her zaman kebap kültürünün yağ oranı azaltılarak da olsa devamından yana oldu. Abartmadan yenecek iyi bir kebabın zararı kadar yararı da var.

Ve nihayet dönüşüm yine başladı. Son yılların Nusret gibi en ünlü steak house’ların sahipleri dönerci açmaya başladı. Daha bir çok ünlü restoranın sahibinin dönerci açma ihtimalinden söz ediliyor. En sevdiğiniz kebapçıların, dönercilerin listesini bekliyorum. Hep beraber en sevilen kebapçılar listesi yapalım... Hem de Türkiye çapında...
Mail: muge.akgun@radikal.com.tr