Sana Bir Tarifim Var: Bademli Kayısılı Islak Kek

Sana Bir Tarifim Var: Bademli Kayısılı Islak Kek
Sana Bir Tarifim Var: Bademli Kayısılı Islak Kek
Sana Bir Tarifim Var: Bademli Kayısılı Islak Kek

SANA BİR TARİFİM VAR: BADEMLİ KAYISILI ISLAK KEK

MALZEMELER (4 kişilik)

20 x 30 cm lik dikdörtgen kalıp için
175 gr Sana tereyağı Lezzeti
200 gr pudra şekeri
3 adet yumurta
1 ½ su bardağı toz badem
2 ½ su bardağı un
2/3 su bardağı ayran
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
8 adet taze kayısı (çekirdeği çıkarılıp 6 eşit parçaya bölünmüş)
1 yemek kaşığı esmer şeker

HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içine yumurtaları kırıp, içine pudra şekerini ilave edin. Bir çırpma teli veya mikser ile pudra şekeri yumurtaların içinde eriyinceye kadar karıştırın.
Oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana Tereyağ Lezzetini , yumurta şeker karışımına ekleyip çırpmaya devam edin.
Daha sonra içine sütü, ayranı,limon kabuğu rendesini toz bademi ve bir suzgeç yardımıyla eleyerek un ve kabartma tozunu ilave edip ,kek harcı krema kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.
Kek harcını Sana Tereyağ Lezzeti ile yağladığınız kalıba döküp, üzerine dilimlediğiniz kayısıları dizip en son olarak esmer şekeri serpin.
Önceden 175 C de ısıtılmış fırında fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Fırından çıkarttığınız keki kalıbında soğutun.
Servis etmeden once keki buzdolabında en az 2 saat tutun.
Arzuya göre Carte D’or vanilyalı veya Fıstıklı kaymaklı dondurma ile soğuk olarak servis edin.
İLANDIR

Sana Bir Tarifim Var: Çilek Pastası


Sana Bir Tarifim Var: Soğanlı ve Kuru Domatesli Ekmek


Sana Bir Tarifim Var: Çiftlik Tartı