Sana Bir Tarifim Var: Tahinli ve Cevizli Nokul

Sana Bir Tarifim Var: Tahinli ve Cevizli Nokul
Sana Bir Tarifim Var: Tahinli ve Cevizli Nokul
Sana Bir Tarifim Var: Tahinli ve Cevizli Nokul

TAHİNLİ VE CEVİZLİ NOKUL

MALZEMELER (6 kişilik)
500 gr un
1 tutam tuz
125 gr Sana Hamurişi
100 ml süt
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
230 gr tahin
200 gr ceviz içi
125 gr toz şekeri
1 adet yumurta sarısı (az suyla çırpılmış)

HAZIRLANIŞI
Fırınınızı 180ºC’ye getirip ısıtın.
Unu, tuzu, Sana’nın 3/2’sini, sütü, yumurtaları ve sirkeyi bir kaba koyup yoğurarak sert ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın.
Hamuru iki eşit parçaya ayırıp topak haline getirin. Hiç unlamadan kalan Sana’yı eritin.
İlk katı Sana’nın yarısıyla yağlayın. Üzerine tahinin yarısını döküp yayın. Cevizin ve şekerin de yarısını serpiştirin. Diğer yufkayı üzerine serin. Kalan Sana’yla yağlayın.
Sırasıyla tahin, ceviz ve şeker yayıp, rulo biçiminde sarın.
Bıçakla 3 cm’lik parçalara kesip, parçaları dik duracak biçimde yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. 10 dakika dinlendirip üzerlerine çırpılmış yumurta sürün. Sıcak fırında altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp, ılındıktan sonra servis edin.
İLANDIR

Sana Bir Tarifim Var: Lor Peynirli Cevizli Poğaça


Sana Bir Tarifim Var: Bademli Kayısılı Islak Kek